View Single Post
Staro 13.06.2005., 06:09   #32
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kao nekakav j...eni profi, koji godišnje ne pređe ispod 50000 km vidio sam svega.
Mislim da je glavni razlog neiskustvo tj. iskustvo s prividom. Mlad čovjek počne voziti i kad se okuraži ( bez dodatnih stimulansa ) počne voziti sve brže. Posreći mu se mnogo puta jurcati, voziti slalom, pretjecati u škare i slično. Najčešće ga iz škripca spase drugi vozači svojim reagiranjem, kočenjem, skretanjem. I tad, mladac si umisli kako je jurnjava tutačom piece of cake. Sranje se dogodi kad se nađu u bliskom susretu takvo dvoje neiskusnih. Dalje znate...
Nažalost, im aljudi koji nisu nadareni za vožnju i volan. Blago onima koji su toga svjesni, ti će još i poživjeti....
U Mercedesu su pred nekoliko godina razmišljali o uvođenju neke vrste tahografa tj. uređaja koji bi bilježio sve parametre ( brzina, kočenje, ubrzanje ) u posljednjih/zadnjih 5 minuta ( brišući starije podatke) i tako pomogao rasvijetliti činjenice nakon eventualnog sudara. Dobra ideja ali još nije uvedeno.