View Single Post
Staro 06.03.2013., 14:56   #271
Pantagana
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
SFF s malom potrošnjom

Pozdrav ekipa,

sastavljam nekakvu SFF konfiguraciju i imam par pitanja.
Počet ću od uvjeta:
1. Što manja potrošnja
2. Mogučnost gledanja HD filmova
3. Mogučnost spajanja više monitora
4. Što manje kučište
5. Veličina hard diska/ssd-a mi ne igra ulogu, 100 gb je i preveć dosta
6. Minimalno 4 USB utora, ne treba mi usb 3.0
7. Ne trebaju mi ni optika ni čitači kartica
8. Buka nije problem
Ideja je da mi služi za navigaciju, gledanje filmova, internet... itd, osnovne stvari.
Pošto nemam jahtu od 100 metara nije mi u interesu kučište od 10 kilograma, ali mi je izgled 120% nebitan jer će ionako biti u posebnoj ladici zaštičenoj od vlage.

Ja sam to zamislio otprilike kao:
MBO: (mini) ITX ploča
CPU: Intel s.1155 ili noviji sa integriranom grafom (tipa celeron g1610)
RAM: 1x4gb ddr3
Storage: ssd ili hdd tipa wd green ili neki na 5400rpm iz notebooka (radi volumena i potrošnje) nebitne veličine
Monitor: cca 10-12" koji bi radio na 12V ili se napajao iz računala
Problem mi je sa napajanjem. Koliko snage mi je potrebno za to pogonit te postoji li kakva solucija da to radi na 12V DC odnosno da ne stavljam inverter?
Trebalo bi trošiti što manje struje jer radi na solar odnosno akumulator za vrijeme surfanja/gledanja filmova/televizije...

Cijena... što manje to bolje.
Nije bitno koja trgovina, bitno da je u Hrvatskoj. Ne mora sve bit iz iste jer ću i sam znat složit.
Ako znate iz vani (pogotovo iz EU) nešto što bi baš odgovaralo ovome što mi treba slobodno napišite, pogotovo za monitor jer ih nisam baš našao kod nas.
I još jedno pitanje, kakav je utjecaj vibracija na rad računala, hoće li mi biti potrebno raditi neke modifikacije da ublažim vibracije? Znam da je kod starijih hdd-ova to bio problem, ne znam jeli još uvijek.

Nestrpljivo iščekujem odgovore, ali nije mi hitno (strpljen-spašen).

Pantagana je offline   Reply With Quote