View Single Post
Staro 13.11.2002., 12:08   #24
Studano
Premium

Studano's Avatar

Datum registracije: May 2002
Tesko je reci kakva ce biti buducnost svih tih kartica... prije desetak godina kada sam dobio na stol prvi PC (386 40, sa 512kb grafike)...
nakon instalacije i startanja tada graficki najboljeg wing commandera, ja i frend pali smo u ekstazu....

Od tada do danas i sami ste svijesni kakve su se promjene dogodile u grafici... gladje, brze, 3d, rezolucija, razni dodaci...itd..itd... ali u stvari nista tako jako ravolucionarno.

Po meni graficke kartice izlaze prebrzo... nitko vise nezna koja je koja... Sto ne cekaju i razvijaju jednu karticu godinu dana pa je onda izbace... to je za sve kriva ta utrka ko ima brzu ... a to da su razlike vrlo male i da je mi nemozemo osijetiti nigdje osim u programima za testiranje (i nasem novcaniku), svima je poznato...

Dakle buducnost graficikih kartica (atija i ostallih) je svjetla, jer kupci stalno zele da imaju bolju i brzu (nesto kao noviji i brzi automobil, ljepsa i mladja zena). Nemoramo brinuti za ATI-ja, NVidiju, Matroxa i dr... naci ce oni uvjek nacin da naprave novu bolju skuplju karticu koju cemo mi da kupimo kada nam postojeca postane "prespora".