@
subixonfire hvalaa, al još nisam upogonio ruter na net.. ono jednom sam uspio pingat iz luci-a (nisam backupo taj config) i to je bilo to...
config sam unio prek lucia backupa, prek klikanja opcija, prek ssh-a.. probao sam u onom osnovnom img, i u onom sekundarnom iz prvog posta.. al stvarno više neznam gdi je greška, al imam par pitanja:
1. koji na kraju openwrt img da koristim? sad mislim probat još s ovim iz par postova prije
openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-squashfs.image, jel možda to ključ?
2. jedno malo banalno al i to mi je tek sad (nakon cjelog dana ubijanja

) palo na pamet : dok stavim u vlanu port 1 recimo ko eth0.2, gdi da uštekam kabel ?! samo sam se igrao s lan portovima, jel to oke?? tek mi poslje palo na pamet da su tu i "line" i "adsl" portovi
3. da li se u wifi -u moraju mjenjat kakve postavke il ga je dovoljno samo uključit?! nije mi bilo opcije da tamo stavim wan, nego samo lan, a to mi nije bilo baš bistro pošto se prek wana trebam spojit prek pppoe?
oprostite ak gnjavim, možda je već bilo negdi odg, al sam već tolko puta prešao cijelu temu da mi se lagano vrti...

unaprijed, i da nisam pohvalio zalaganje i temu članova u globalu, stvarno se puno znanja razmjenjuje.. čini mi se puuuno više neg na wikiu od openwrta