"wireless mrežu susjednog caffea koja je otvorena odnosno zaključanu mrežu s poznatim passwordom"
Malo sam se loše izrazio...znači da su dvije mreže od dva caffea koje mi odgovaraju, jedna je otključana, a druga ima WPA/WPA2 zaštitu,ali znam password.
Ništa nije službeno, ali s obzirom da je u caffeima flat,a imaju minimalan broj korisnika šteta će biti minimalna ili nepostojeća. S obzirom da nije službeno onda i ne znam skoro ništa o tim mrežama, sve što znam da jedna(otvorena) valjda ide preko TP Link routera jer je takav naziv mreže.
Sad cu ja napisati plan do kojeg sam došao nakon israživanja u zadnjih par dana,jer mislim da bi moglo raditi na taj način,a ti me popravi gdje ja griješim.
Bitna je činjenica da sve mora ići bežičnim putem, da ne objašnjavam sada zašto uglavnom mora. Znači LAN kabal nije opcija isto kao ni vanjska antena, a uzimanje ovog caffe wirelessa mi je trenutno jedini način na koji mogu doći do neta.
-Znači na balkonu koristeći obični mobitel imam jačinu signala izmedju 50 i 60%(otključana caffe mreža). U sobi istog tog signala imam max 25% i to nekad ima nekad nema. Zato želim na balkonu postaviti AP namjestiti ga u Repeater/Universal repeater modu(zato se raspitujem o razlici izmedju ta dva moda) i uhvatiti tu otključanu mrežu te je poslati po stanu u obliku wirelessa da ga mogu hvatati na mobu ili putem USB adaptera na stolnom računalu u sobi(pročitao da može tako). S obzirom da mi Repeater mode prepolovi taj signal (pročitao) onda mi 50,60% caffe signala neće biti dovoljno pa sam mislio da na router na balkonu postavim neku jaču omni antenu koja bi uhvatila bolji signal iz caffea (antene od 7, 9 i 12dbi mi se nude po informatičkim shopovima).
-To je bila prva opcija. Druga opcija je da pokušam direktno iz sobe s nekom jačom omni antenom uhvatiti 50+% caffe signala i u client modu LAN kabelom spojiti ga sa stolnim računalom. Malo sam sumnjičav oko te opcije jer je signal u sobi na mobu stvarno slab i nestabilan,ali sam čuo da omni antena zna napraviti čudo, pa tko zna.
Router koji mi se svidio je ovaj
http://hr.airlive.com/product/WL-5460AP_v2 ali nude mi se neki povoljnije koji imaju samo Repeater, ne i Uni Rep.
To bi bilo manje više sve što sam naučio u zadnjih par dana

Nikad u životu nisam konfigurirao router tako da znaš na kojoj sam razini ako kreneš sa stručnim izrazima
Pozz