View Single Post
Staro 03.03.2013., 22:49   #799
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pa baš zato i gledam da ima sve u jednom, Ne fura mi se mobitel i kompakt posebno.. A lumia je odgovor na moje zahtjeve, mada još nije niš sigurno.. Prvo bumo vidli koja bu cijena kod nas.. Al opet, ruku na srce, razlike se vide u loše osvjetljenim uvjetima Lumia vs ostali..
A kolko vidim o WP8 se već pjevaju balade, tak da nema straha
Znači dobije se odličan OS+kamera
Ja ne znam kakve ti balade slušaš ili čitaš, ali hladno ću te spustit na zemlju, sorry.
Wp8 ima toliko mana i failova, da ne da ne zaslužuje hvalospjeve, nego je u odnosu na symbian fail, a kamoli u usporedbi sa androidom ili ios-om, koji su i dalje dobrih 2-3 stepenice ispred.
Najveća i jedina prednost wp8 nad ostalim phone os-ovima, je fluidnost (prividna), a ona je prvi argument svih (nas, jer i ja već cca 2mj koristim wp8 mob kao primarni) korisnika wp8 uređaja. Zašto prividna; zato što ću ti sad reći koja je najveća mana wp8 - ne postoji multitasking na tom os-u, što si imao na symbianu prije xx godina, tamo si upalio app, i ako nisi rebootao mob mjesec dana, za mjesec dana tapneš na taj app i nastaviš gdje si stao, a u wp8, tipkaš u whatsappu, dobiješ npr link nekakav u poruci u whatsappu, klikneš na taj link, otvara ti se internet explorer, pogledaš link, i vraćaš se nazad na whatsapp, a dočeka te 'učitavanje....', pa ti sad čekaj da se whatsapp OPET otvori iznova Koma.
Da ne pričam da za normalan music player moraš platit jer je defaultni koma, pravi navigacijski softver košta ko pola mobitela, movie player također moraš platit, a to sve imaš besplatno i na ios-u i na androidu, bez ikakvih rootanja, jb-a i sl. ludosti.
I zadnje, ali ne najmanje važno, još uvijek neriješeni problem fantomskog punjenja memorije mobitela od strane samog os-a. Dakle jedan veeliki bug wp8-ice je da mobitel sam svakodnevno po malo puni memoriju mobitela, što je ogroman fail obzirom da se aplikacije ne mogu instalirati na vanjsku memoriju, tj sd karticu, a i da mogu, dosta wp8 uređaja uopće je ne podržava. Mada sam sve ovo već vjerovatno i napisao u temi, ali eto, kad vidim ekipu kako diže u nebo nešto što to definitivno ne zaslužuje, a pogotovo uzmemo li u obzir sve bugove wp7 os-a, i bezobrazluk koji su napravili sa nemogućnošću upgrejda wp7 mobitela na wp8, koma....