Citiraj:
Autor zvonac
Ne budi škrt na riječima 
Daj malo više informacija o Lumiji
Baš gledam da bi ju uzel najviše radi fotića i videa, pošto je tu praktički vladar tog polja, eventualno je bolja možda Nokia 808, al to je druga priča..
Čak ni stroj HTC One nemre parirat Lumiji..
|
Evo ovako ukratko moja neka usporedba vs lumia 900. Lumia 920: Kvaliteta izrade i odabir materijala daleko bolji. Uređaj je jednostavno ugodno za drzati u ruci. Razliku u tezini nisam ni primjetio (920: 185g vs 900: 160g).
Ekran i boje su malo ljepse(subjektivna procijena) ali rekao bih da sto se prikaza tice meni su oba sasvim ok, a vise od toga ne mogu reci. Sama ugoda koristenja ekrana na lumiji 920 je daleko bolja, cini mi se zbog onog nekog premaza koji ima preko ekrana.
Iako nisam bas stigao raditi neke testove, jasno je da je brzina u pokretanju aplikacija nebo i zemlja. Kod 920ke maltene sve instant pokrece dok se na mojoj 900 ipak malo mora pricekati.
Brzina neta mi se cini da je tu negdje bila jer smo obojica bili na 3g mrezi i nismo sada neke zahtijevne stranice otvarali, ali vjerujem da je i u tome 920 daleko brza i bolja.
O samoj kameri neznam sta bih vam rekao osim da je perverzno dobra, i da sve sto pisu o njoj je apsolutno istina, ja nisam nikada vidio tako dobre fotke na nekom mobitelu (nisam nikada probao 808). Bar za par koplja ispred svega sto postoji. Ne govorim samo o slici po mraku nego generalnom dojmu. Boje, ostrina, ma sve sve je prebolesno dobro.
Ali sve to sto sam vam napisao jednostavno ne moze dati osijecaj pravi koliko je to dobar uredjaj. Neznam kako bih vam to objasnio. Nije stvar samo u kameri ili samo u ekranu, uredjaj ima hrpu poboljsanja na svim poljima, od samog odabira materijala i kvalitete izrade, do nekih malih sitnica. Kada se onda to sve zbroji rekao bih da pruza jedno jedinstveno iskustvo koje jenostavno nisam dobio od SGS3, Iphona5, HTC ONE X, pa cak ni od HTC 8s i 8x uređaja. Ovaj mobitel jednostavno pruža poseban užitak pri upotrebi. Kada sam to rekao legi(vlasniku) i on mi je to potvrdio i rekao je da je pozitivno bio iznenadjen jer nije ocekivao da ce biti toliko zadovoljan uredjajem(prije toga je imao iphone 4 i iphone 4s). On je kontao kupiti mob malo ga isprobati i prodati dalje, a sada je rekao da mu ne pada na pamet da ga ikome prodaje. Mobitel definitivno ima dusu i svoj neki poseban šarm.
Zao mi je sto ga nisam imao prilike koristiti bar jedan cijeli dan, onda bih vam mogao dati malo smisleniji opis ili mozda cak svojevrsnu recenziju.