View Single Post
Staro 28.02.2013., 21:57   #691
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor kernel.dll Pregled postova
Nisam baš aktivan na forumu i trenutno sam u situaciji da moram pod hitno kupiti novi disk te nemam vremena pročitat teme na forumu da malo bolje proučim situaciju sa SSD-ovima.

Naime radi se o ovom:
Laptop je acer 8930g (18'' mrcina), laptop je star 4 godine ako se ne varam, nije nešt extra ali mi treba zbog posla jer ima veliki ekran. za pohranu podataka imam externi disk tako da mi netreba veliki kapacitet. ssd kojega bi kupio služio bi isključivo za sistem i programe tako da je 60gb i više nego mi treba. Posalo sam upit u acer da li postoji mogućnost da ugradim ssd no nisam dobio replay. Molio bih da mi netko preporuči koji disk da uzmem, cijena NIJE bitna. Najbitnije mi je da disk bude pouzdan i da mi ne krepava svako malo jer sam čuo da ljudi imaju dosta problema sa time. također je bitno da bude brz jer dosta radim u vektorskoj grafici(cad,visio...)

Hvala

Samsung 830 64gb ili Ocz Vertex 4 64gb. Bit ce ti brz onoliko koliko ti sata kontroler dozvoljava ali osjetno brzi od bilo kojeg HDD-a.

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Se promijenilo išta oko SSD-ova i best buya ? Za posao trebam SSD i u planu je Vertex 4 od 256GB. Kolega je ranije kupovao Corsair Force od 180GB mislim (3, a sad je GS model aktualan). Gledao malo usporedbe, jer su cijenom unutar 150kn, i ima svaki svojih prednosti i tu su negdje.

Ima li nešto slično a bolje (jer Vertex je sad relativno teško dostupa kako mi se čini) za 1700kn ?

U HGspotu su nam ponudili Kingstom HyperX, al nekako mislim da nije baš u rangu Vertexa 4.
Vertex 4 ti je najbolji radi 60 mj garancije, ima odlicne brzine i pozudan je. Alternativa je Samsung 830 / 840 serija. Sta se brojki tice jako su male ( izmedu sva tri SSD-a ) tako da ih u svakodnevnom radi nebi osjetio, jedino bi po brojevima u becnhu. Moj glas za Vertex 4.