Citiraj:
Originally posted by Visage
Audio.
Dok je okretao leđa Nubusu, Mac je barem naucio posao o ekspanzijskim karticama. Na PC-u uz najbolju srecu mozes se nadati 2xPCI "čista" porta koji nisu ozbiljnije share-ani po cijenu performansi namjene kartice (sto je kod audija esencijalno)
|
Ok, to je problem kod consumers PCI-a, no znaju i PC-i imati dobro rijesen PCI bus, pogotovo uz pomoc dobro rijesenih kartica.
Citiraj:
Zato je ovo vec nekih 10-tak godina postalo jedino rjesenje za taj posao > Magma <
|
Hm, samo ne znam za koga. Grozim se od pomisli da ionako klimavi i bridgeani PCI radi na ovakvom cemu. IIRC, radio sam na jednom takvom cudu, PCMCIA kartica s nekoliko PCI slotova. I nisam bio nimalo odusevljen, pogotovo gledajuci u dubinu kako je to slozeno. Ok, za neku malu i nezahtijevnu karticu je bilo ok ali si za tu lovu si mogao dobiti jos jedan laptop... U drugu ruku, svaka postena masina koja drzi do sebe i kosta 200000+ $ ima 100njak PCI slotova, tako da ovo zaista nije potrebno.
Citiraj:
Vremenom je pocelo puno egzaktnih stvari egzistirati samo na PC-u, i tako se fukaras sa 10 masina.
|
Eto, za audio si me zatekao (ja sam mislio da od mog Atarija 1040STFM nije napravljeno nista bolje za mjuzu

), ali nekakvih usko specijaliziranih (ozbiljnih) primjena PC nema.
Citiraj:
E sad, kako mene vise ni pet para ne drzi Mac nostalgija poradi njegovog antipaticnog boss-a, nemam nista protiv da sve radim u buducnosti sa jedne masine. PC i Mac su jos i danas po definiciji "uredske masine" (koliko pozitivno i negativno)
|
Pa teoretski, ni sada te nista ne sprijecava. Dobro, bio bi laksi za par desetina tisuca $, no sto je to problem jednom radisnom i postenom Hrvatu. Uz malo srece, taman ce bi za 10 godina otplatiti zadnju ratu.
Citiraj:
Ma sa svom opremom jedva iznad 700$ (Cube, X- monitor, X Dsp board, MO... i naravno laser flopac unikat)
|
Mraaaak... Ovo ide na wish list kada budem besramno bogat.