View Single Post
Staro 12.06.2005., 10:54   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Apple se okreće Intelu

Citiraj:
Originally posted by Visage
Audio.

Dok je okretao leđa Nubusu, Mac je barem naucio posao o ekspanzijskim karticama. Na PC-u uz najbolju srecu mozes se nadati 2xPCI "čista" porta koji nisu ozbiljnije share-ani po cijenu performansi namjene kartice (sto je kod audija esencijalno)
Ok, to je problem kod consumers PCI-a, no znaju i PC-i imati dobro rijesen PCI bus, pogotovo uz pomoc dobro rijesenih kartica.

Citiraj:
Zato je ovo vec nekih 10-tak godina postalo jedino rjesenje za taj posao > Magma <
Hm, samo ne znam za koga. Grozim se od pomisli da ionako klimavi i bridgeani PCI radi na ovakvom cemu. IIRC, radio sam na jednom takvom cudu, PCMCIA kartica s nekoliko PCI slotova. I nisam bio nimalo odusevljen, pogotovo gledajuci u dubinu kako je to slozeno. Ok, za neku malu i nezahtijevnu karticu je bilo ok ali si za tu lovu si mogao dobiti jos jedan laptop... U drugu ruku, svaka postena masina koja drzi do sebe i kosta 200000+ $ ima 100njak PCI slotova, tako da ovo zaista nije potrebno.

Citiraj:
Vremenom je pocelo puno egzaktnih stvari egzistirati samo na PC-u, i tako se fukaras sa 10 masina.
Eto, za audio si me zatekao (ja sam mislio da od mog Atarija 1040STFM nije napravljeno nista bolje za mjuzu ), ali nekakvih usko specijaliziranih (ozbiljnih) primjena PC nema.

Citiraj:
E sad, kako mene vise ni pet para ne drzi Mac nostalgija poradi njegovog antipaticnog boss-a, nemam nista protiv da sve radim u buducnosti sa jedne masine. PC i Mac su jos i danas po definiciji "uredske masine" (koliko pozitivno i negativno)
Pa teoretski, ni sada te nista ne sprijecava. Dobro, bio bi laksi za par desetina tisuca $, no sto je to problem jednom radisnom i postenom Hrvatu. Uz malo srece, taman ce bi za 10 godina otplatiti zadnju ratu.

Citiraj:
Ma sa svom opremom jedva iznad 700$ (Cube, X- monitor, X Dsp board, MO... i naravno laser flopac unikat)
Mraaaak... Ovo ide na wish list kada budem besramno bogat.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote