View Single Post
Staro 26.02.2013., 21:56   #1884
TheEmpress
Premium
Moj komp

TheEmpress's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Ma svak ima razl. iskustva. Ali činjenica je da su oba strašno teritorijalna, tvrdoglava i snažna. Tu se valjda možemo složiti, a to je samo po sebi ogroman minus za one koji nemaju vremena bavit se psom ni učit kako ga trenirati.

(imo) Netko tko traži aktivnog, a velikog, psa za igru, druženje, djecu i sl. bi trebao izbjegavati sve vrste ovčara. Tj. sve pse koji su uzgajani da nešto čuvaju. Pa sunca mu žutoga, ima divnih vrsta retrievera svih boja i oblika, a koji imaju 10 puta manje mana kad je obiteljski pas u pitanju.
Ovo prvo kaj kažeš je točno i stoji, al ne znači da je svaki pripadnik te pasmine takav. Pas je onakav kakvog ga odgojiš, možeš imat pudlicu koja kolje sve i svašta, ako ju tak naučiš. Doduše, pudlice i ta mala sranja su inače dost agresivni, pa...

A kaj se tiče drugog, moja je mješanka haskija i mislim njemačkog ovčara (al je u tom miksu čini mi se još nekaj bilo, jer je dosta mala ostala rastom, 22kg samo) i ako nekaj obožava, to su djeca. S druge strane, užasnuta je kad joj se dječja kolica približe, boji ih se. xD

Jel još netko imao iskustvo da im se pas nakon sterilizacije/kastracije počeo više maziti nego prije? Mislila sam da se to samo s mačkama događa, al eto, moje pseto se, otkad sam ju prije mjesec dana sterilizirala, užasno, užasno mazi. Mislim, mazila se ona jako i prije, al u zadnje vrijeme je skoro pa nepodnošljiva.