Citiraj:
Originally posted by Bubba [i]No prakticki, koga briga za Mac bestije. Sto mene brine je to sto ce napraviti AMD ako gadni Intelovi inzinjeri stave svoje prste na neke od PPC patenata. Ovakav prelazak mogao bi imati nesudjene razmjere izvan Mac svijeta, vece nego unutar njega samog...
|
Cuo sam za to jos na Frankfurtskom sajmu na standu Emagica,
koji je ironicno bas prije neki dan pao pod šape bas Apple-a >>>
:-( - citaj koji odvratni opis na uvodnoj stranici) , buduci da je Steinberg pod Yamahom i sam gubi tlo po nogama,
Motu je jedina i zadnja nezavisna kompanija na globusu koja radi ultra Pro Midi/Audio/Seq software
Kad su to germanci pricali na sajmu, nitko nije mogao to uzeti za ozbiljno (nisam ni ja) ali eto.
Vec godinama tvrdim posebno kad sam procitao knjigu jednog bivseg zaposlenika NeXTa koji sad vodi
ovo i
ovo da je Jobsovo "vizionarstvo" odavno isisana stvar. Dok je iza njega radio
Wozniak a Jobs se slikao sa lemilicom za elektronske hobi casopise, inovacije su iscezle. Svaki put kad je Apple dobro poslovao, Jobs je bio izvan kompanije ili sa ogranicenom moci upravljanja.
Najvaznije, Apple-u je do sredine 90-tih barem rastao % trzisnog kolaca prodaje. Jobs se vratio kao CEO,...tone Imac-a prodano, puno buke i sto se desi? ...kompletno ucesce na trzistu padne ispod 8%, zbilja uspjesno, nema sto.
Umjesto da se primio posla, on se bacio na Ipod-e, I-tunes-e i ostalu zafrkanciju (sve cudesna obecanja dizanja Mac ucesca)
i sad imamo jedva 5-6% (po podacima iz pocetka 2005 ni toliko)
Platforme se nije ni dotakao, to je neko usput u Cupertinu pomalo gurao, kad se sjetim unutrasnjosti prve G4, zlo mi je, 3 godine stara tehnologija koju je imao drskosti predstaviti na tada novoj masini.
I dalje on nema nekog konstruktivnog plana (jer on ne slusa nikoga osim sebe) vec se samo brine za svoje dionica i kao bezbroj puta...najkracim putem do osiguranja tog plana
Detaljno o samom Intel - Mac povezivanju >
tukaj (Naj zanimljiviji su zapravo komentari korisnika)
Baza novosti ,
zabavna strana
Vec danima raspravljam sa svojim Mac-ovcima i nevjerovatno koliko su svi podjeljeni po ovom pitanju,pravi metež.
Jedina dobra stvar za PC-jase je ideja da se OSX zavrti na PC-u,
doduse programeri OSX-a nikad nisu ni rekli da je rađen samo za Mac (zlokobnog li plana)
Uglavnom, naj nekonzistentnija osoba u IT industriji. Za vrijeme NeXTa je trazio od glavnih ljudi u razvoju da rade 30h na dan kako bi se njegova "vizija" pokazala u lice IBM-u. Šamarao je programere kad su izlaili na pauze, bacao ih sa stolice....
IBM mrzi iz dna duse, no s kime gradi PPC?
Intel je "abortirani puž" po Steve-u, no opet idemo u kolo.
Prije 15-tak godina, ne bih pomislio da cu ovo danas reci za njega
ali vec mi je na vrh glave njegovih gluposti.