View Single Post
Staro 11.06.2005., 18:42   #6
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Pasta se mijenja zato jer vremenom ona nestane.

Neki (Fleks) je tvrdio da je svejedno koja se pasta koristi te da je kupnja AS5 nepotrebna, ja imam suprotni argument: Kod frenda di sam čekirao proc sam mu prije jedno fodinu i pol stavio AS5 i to jaako tanki sloj (kao kod mene koji non stop kopam po kompu), rezultat me iznenadio paste (AS5) je bilo još uvjekergo nije bilo vremenski potrebnomijenjati ( jasno da je zamnijenjena), prije toga je imao neku silikonsku nakon skidanja coolera od paste skoro da nije bilo ni traga, vrijeme odprilike godinu dana.
Da ne govorim da silikonska ima lošiju termalnu vodljivost.

U jednom threadu je Sky naveo popis po kvaliteti:
Spire Silver grease-- Najlošije poslije "Žvake"

Silikonske s coolerima--smeće ali minorno bolje od S SG

Paste za elekroniku i coolermaster paste sa silikonom---nešto bolje od onih gore navednih

Coolermaster by.Shin etsu--- jako dobra ( dobije se jako puno)

Zalman paste--- jako dobra, nije toliko stabilna kao AS ceramique ili AS5.Nedostatak tuba sadrži 95% zraka (aka tuba zraka s pastom u tragovima)

AS Ceramique-- Jako dobra, prednost ne provodi struju idealna za TSOP čipove

AS5--- Izvrsna dugotrajna, izvrsna provodnost, jako gusta,nedostatak provodi struju

Nanotherm PCM-- tekuća pasta koja ima izvrsna sredstva laije jako agresivna pa se čak pričalo o iazaivanju oksidacije na bakru-- Skupa.

Nanotherm XTC- skupa i vrlo vjerojatno izvrsna pasta, no IMHO je 80 kn za pastu way tomuch.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote