Citiraj:
Autor kokolo22
Ma oni Kakaju  , Ja sam ih prodao bas radi tog suba jer na 30% mi je otpadala žbuka sa zidova, isprva su mi bili na onboard zvucnoj a onda na Asus Xonar Dg i nikakve razlike nije bilo u ponasanju suba. 
|
Možda mi je promaklo očito ali ču svejedno pitati...
Zbog čega nisi jednostavno stišao isti ili / zar te netko tjerao da slušaš glasnije nego što može izdržat prostorija?
Prodaja zvučnika zbog
prejakog suba mi izgleda kao jedna velika nepotrebna komplikacija u usporedbi s jednostavnim okrečanjem potenciometra...
Citiraj:
Autor Guls
moj stari Logi X230 dere bas jače od ovog dreka, bar dok ovaj drek ne pojačam na 90%.
|
Ja ovde vidim 3 razloga za tvoje nezadovoljstvo.
1. Zvučnici su neispravni.
Svake godine se ljudima prodaje sve veče smeče po sve manjoj cijeni i s manjom kontrolom kvalitete pa nije ništa čudno da nešto odmah iz ambalaže ne funkcionira kako bi trebalo.
2. Robinson–Dadson,
ili popularnije Fletcher–Munson, mada im se saznanja ne poklapaju.
3. Kriva očekivanja.
Ljudi se često ljepe na priču o subvuferima jer to vide kao riješenje za bolji bas ali vrlo rijetko netko bude zadovoljan s onim što dobije. Sve zbog krivih očekivanja. Usporedba s x230 mi govori u prilog upravo tome. Ovo ipak djeluje kao malo sposobniji sistem te najvjerovatnije 'sateliti' odrađuju ono što kod x230 jedino može sub. Baš bi me zanimali rezovi satelit/sub kod jednog i drugog.
Inače , zbog čega je držanje glasnoče suba na 90% negativna stvar? Ne shvačam.
btw, što slušaš ?