View Single Post
Staro 12.11.2002., 20:58   #7
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by igsablja
Ma ja bi ti ipak preporučio subwoofer, ne zbog decibela, nego zbog zvučne slike, jer ti sad imaš 5.0 sistem, fali ti šesti kanal na kojem su sub dionice od svih kanala, a i nemožeš mi reći da ti ti pionirci mogu normalno radit od 20hz do 20khz, je i ako tako piše, znaj da lažu!!!
Ma probaj posuditi od nekog aktivni sub, pa ćeš skužit razliku, a nemoraš čak ni na glasno slušat da bi skužio
A ti misliš da subovi sa cca 14~17cm reproduciraju 20Hz bas....

Probaj pogledati specifikacije velike večine aktivnih subova, pa češ vidjeti o čemu pričam. Taj njihov bas se čuje DRUGAČIJE, a često ne nužno i bolje. Oni koriste efekt zvučne kutije da bi obojali zvuk koji proizvode, tako da on zvuči toplije i moćnije i neiskusne vara na prvi pogled. Ali vjernost tako proizvedenog zvuka je jako niska zbog velikih harmoničkih izobličenja.

Siguran sam da moji speakeri mogu proizvesti 20Hz. Pa napravio sam 20Hz u CoolEditu i čuo ih u zvučnicima. Slabije nego 1kHz, ali se dobro čuje.

Don't get me wrong, ne mislim ja da su subovi smeće, ali za DOBAR sub treba izdvojiti cca. 2000kn na više. Ali, budući da ne želimo prodati bubreg za sub, zadovoljavamo se više-manje jeftinijim riješenjima