View Single Post
Staro 23.02.2013., 00:29   #415
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor pixxeel Pregled postova
Drito to. Cijeli setting, stil, glazba, priča, extended universe razrađen, ME wikia puca od sadržaja. Ali očito igre još nisu na razini da mogu biti temelj za pravu mainstream franšizu.
Bit će još igara, možda uleti i film kadgod, rano je još otpisati ME. No kak volim reć, sve je to ionak neki dude izmislio uz pivu i pizzu pa se ne treba previše živcirati
ME universe su likovi i radnja. Nitko nije poznat u SWu tko nije bio u EP 4-5-6, a to je shaka likova. Isto i za ME, toliko razradjen svemir, odnosi medju rasama, povjest i detalji, sve to je super.

SW je krenio u vrijeme kad su nerdovi gledali TV i filmove, sad u danasnje doba dobijes igru koju mozes 40+ sati istrazivat i radit svoju radnju, je totalno drugi smjer od SWa, cak i ispred njega u tom pogledu. Puno razradjenije i detaljnije.

I sad kad nekome upadne ideja da zavrsi sa ME universeom, tj, sa poznatim likovima i ubaci prequel ili desetljecima poslije reaper wara sa full novim likovima nema shanse da bude ni blizu ovog uspjeha.
Ljudi vole Tali, Liaru, zenske obozavaju Garusa i njegov glas, sad sve njih izbacit i izmisljat toplu vodu za probu kad vec imas recept za uspjeh je retardizam, tj upravo ono sta BW radi.
Ovo ME poglavlje je gotovo, tako su vise puta rekli. Htjeli su na brzinu zavrsit sa ovim, radi rokova i da si oslobode mjesta za drugu radnju, efektivno ubivsi sve sta su mogli.

Vidio si i sam da sad CH ima muda pitat igrace hoce radije prequel il nastavak, al sa novim likovima. Nakon sta je izvrijedjao sve fanove sa RGB krajem i EC smecem, oni ni sami neznaju sta da naprave.

Nismo vidili kako je tko od likova zavrsio, igra nema zavrsetak, nemozes mirno rec da je Tali isla na Rannoch, da Liara radi ko SBroker, da je Garrus...pojma nemam sta bi on radio nakon rata. Sve je ostalo da visi u zraku, jel Shep ziv ili mrtav? Nebi trebali zamisljat kraj koji se nama svidja kad je sve napravljeno traljavo.

Treba stvarno sjest i zamislit se kako spasit fransizu od ove katastrofe, ne sumnjam da ce izdat neko sranje da skupe lovu. Al mi je krivo sta su odlucili tako lako bacit sve u zaborav. Likovi koji su ispali puno vise od pixela na monitoru, kao da su im dali zivot i onda rekli "F you".
Samo se sjetis uzivancije da poslije svake misije odes u oblilazak da cujes sta ce novoga likovi ispricat.

Korporativna politika na djelu, a sa odlaskom 2 BW foundera, CH koji bi radije primio citadelu u dupe nego da prizna da su zasrali kraj, jednostavno ne vidim svijetlu buducnost za ME.

BladeRy je offline   Reply With Quote