View Single Post
Staro 22.02.2013., 20:13   #11475
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ne bi se složio. BSG ima tu svoju tematiku koja je u većini slučajeva odlično stavljena na ekran. Sve se ponavlja, the neverending circle. Odlično, dapače. Ono što se očito ne slažemo jer meni je poanta SF-a da istražuje nekakve aktualne teme, pitanja a da bi pristupio njima stavlja ih u neki drugi kontekts (druge lokacije, drugo vrijeme...).
ne, ne govorim o tematici kao takvoj nego o izvedbi i relativno nemogucnosti da su jednaki problemi i jednaka ponasanja ljudi (u smislu politicara npr, kapetana itd itd), jer ljudska rasa mora napredovati. pogotovo u takvom naprednijem svijetu (ono, ST ideologija, cak i zeitgeist, cisto da se malo dotaknem koliko sam uspio dohvatiti njihovu ideologiju).

sama prica je za oblizat prste, da me se ne shvati krivo.

Citiraj:
Firefly. Firefly je upravo ono što je trebao biti (skraćeno zbog otkazivanja, ali kaj možemo, fak ju foks). Međuljudski odnosi, teme etc. Mislim da bi se dotični mnogo svidio Gene Roddenberryu jer inspiraciju traži iz istog koša. Space Cowboys.
aj..... a ne znam. znam da je gene bio policajac koji je zapoceo ST, originalni sa kirkom itd. no isto tako znam da je andromeda isto njegovo djelo, no kada pogledam andromedu i ST....... ogromna je razlika.

sad, ok ako povlacis zbog toga i firefly paralelu, to definitivno stoji da bi mu se svidjela serija. no nisam isto na to mislio, sam princip fireflya mi previse odskace od "true" SF-a. nesto kao ovaj zadnji ST film, o njemu na kraju .

jos jednom, film firefly mi je puno ozbiljnije i konkretnije bez onakvim ispada kao u seriji, stvarno nemam zamjerke na njega.

Citiraj:
Bilo je odličnih SF-ova i biti će ih. Sve dok se ne ide stazama novog ST-a dobro je
ma je, ima odlicnih i danas SF-ova, ali kao sto sam rekao - kao da ovi klasici koje si naveo su razradeni do najmanjeg detalja. kao da je autor filma par godina radio na prici, razradivao ju, tocno znao gdje i kako i zasto, nema nelogicnosti i iritiranja sa pojedinim recenicama ili gestama...... naravno, ne vrijedi za sve.

a ovo za zadnji ST, moram reci da se slazem s tobom da to vise nije - true ST. bio je nedavno na TV-u i pogledao sam svega par scena filma, nije mi ga se dalo gledati. a to ne mogu reci za dotadasnje ST-ove.

zapravo, taj posljednji ST mi je kao svaki drugi star wars. meni jako iritantan film, bajka zapravo sa likovima ko' iz crtica. a to je ta nemastovitost koju primjecujem u novijim filmovima.

Burko je offline   Reply With Quote