Ma sve je to jasno, svatko ima svoju racunicu, ne ulazim ja u to. problem kod kupovine high end da ti dugo traje koliko sam skuzio su driveri (to sam na grafickim karticama skuzio prije kada sam gledao) low end opet ima svoje probleme jer nikad nemozes sve na max vrtit.
Vise me brine problematika da nije ko prije, sada kupis nesto za x novaca ti za 3 godine za x novaca ne dobijes nista osjetno bolje. nekako se sve to sporije mjenja, nema vise tolikog skoka kao prije pa time treba mijenjat i filozofiju kupovanja.
Primjer kako sam ja do sada gledao je bolje kupiti 2 puta za 4000 kn nego jednom za 8 000 kn, vise godina ces izvuc iz ove 2 nego iz ove jedne. (4000 i 8000 je samo primjer).
Ovisno o komponentama globalno imam osjecaj da vec dosta vremena nema nekih vecih skokova i da je puno duzi vijek racunala nego prije.
Sto je promjena manja to se vise isplati solucija jedne kupovine a sto je vec onda je isplativije 2 puta kupit komp (kao primjer za 4000 i 8000 gore).
Edit:
@ Iggy
zato sam i stavio pod navodnike optimalno i isplativo, jer za mene vrijedi da mi je optimalno to sta imam i da je isplativo da nemam nista (kao i za vecinu ljudi)