View Single Post
Staro 22.02.2013., 12:47   #1
KoSi79
Registered User
 
KoSi79's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Cool RMA seagate - UPS problem carina

Samo da napomenem da sam već ovdje pročitao sve o RMA proceduri ali me zanima povratak preko UPS-a na Overseas jer imam problema s carinjenjem.

Prilikom slanja sam na pošti tražio izvoznu carinsku deklaraciju ali trenutno nisu imali taj papirić, jedan djelatnik (od dvoje za pultom) je rekao da će on to riješiti i poslao ja preporučeno (86kn) u Beč.
Sve sam odradio, disk je u Hrvatskoj kod UPS-a tj. Overseasa koji mi želi naplatiti carinjenje na 80kn+25% od 66$ koliko stoji u invoice-u (+transport) iako tamo također piše da je warranty replacement i da je charge 0$ meni.
Mailom sam kronološki poslao na gđu iz UPS-a kompletno od prvog zaprimanja seagatea, preko skeniranog listića preporučene pošte do zadnjih mailova seagate-a ali kao da objašnjavam zidu. Ona ne može povezati s izvoznom deklaracijom....

Žena iz UPS-a sada želi da ja napišem na punomoći da je plaćeno 66$+troškovi transporta a na taj način morao bih platiti još cca 300kn što ja naravno ne želim jer će me (moj) hdd od 1tb ispasti 400Kn.
Vidim da je ekipa s DHL-om imala ok iskustva (jedino što ne možemo utjecati kako će poslati natrag) jer su normalno to riješili.

Da li ste imali iskustva s UPS-om i kako to riješiti?

Hvala
KoSi79 je offline   Reply With Quote