To sta D3 ide na konzole, kao sta se suskalo je poprilicno potvrdilo sumnje oko neki stvari u igri. Sad jesu to bila nagadjanja ili stvarno dobre cinjenice ne mjenja stvar.
ActiBlizz hoce para, normalno. Nigdje ne pise koliko trenutno ima D3 igraca. Kaze da su prodali 12+m primjeraka, ragequitanja i banove uracunaj u brojku.
12m igraca WoWa je velika stvar, ipak se ima sta igrat, svijet je ogroman, farmaj, gatheraj smece, raidaj, sta god hoces.
12m igraca D3 sta vrte act 3 non stop je pomalo blesavo. Farmanje, te pvp koji se sveo na brawling s oneshotanjem u 90% slucajeva.
Sad kad se ubace konzole i priljev novih igraca, trziste ce poludit, tj, puno vise ce bit na ponudi, cijene idu dole a novog sadrzaja bas i nema. I ovako nisam prodao nista vec sedmicu, zaradio sam 8m samo radeci speed runove, par njih na dan...inace dosadi.
Kad se pogleda mehanika igre, puno toga je bilo nekako prejednostavno. 4 skilla, nema mozganja oko builda lika, 4 igraca max, linearan put kroz levele.
Sve nekako slicno ili losije nego D2 a desetljece su imali za unaprijedit stvari ... tamo si farmao ko ludjak za mac ili oklop al si znao sta ces dobit, ovdje ti padne IK chest jednom u godinu dana, i dobijes int i dex koji je totalno bekoristan, ili quiver sa str i int, velika pomoc za DH...jer nitko drugi to nemoze opremit.
Onda ako hoces napredovat za bolje farmanje, idi na AH/RMAH i kupi opremu da bi farmao opremu koji se nadas prodat na RMAH i zaradit koji €/$.
Hocu igrat i dalje D3? Hocu.
Zasto? Jer se jos nadam onom dropu koji ce me obogatit i omogucit bolestan upgrade svega.
Kako, beskonacnim act 3 runovima jer nista drugo nema za radit.
Kad pogledam igrace COD/BF/Halo, i kako se napucavaju iz dana u dan, da bi unlockali novi dodatak za oruzje ili novi cin, perk ili whatever, oni se bar zabavljaju teamplayom.
D3 ga nema, samo x4 na mob hp, exp se ne boosta u grupama i nema ni laddera ni nicega. Jel se meni cini ili neke stvari fale ovdje, sad hoce to uletit jer smo mi testirali ovo za konzole ili ce samo pobrat pare na igri/RAMH i igraci se mogu hebat.
P.S. - kako ce konzolasi igrat bez misa i tastature? Jer ce po defaultu trebat bit igrivo na kontroleru, hoce li onda ti igraci bit u mogucnosti joinat u partije sa PC igracima? Ako uzmemo kontrole u obzir, dobio si teammatea sa hendikepom. AH/RMAH ce bit sheran najvjerovatnije. Kako ce chatat sa igracima? Ili ce ubacit VoIP za konzolase? Hmmmm.