Citiraj:
Autor Rade0n
Većina onih koje su meni prošle kroz ruke, istina, nešto jeftinije matične
|
Opet pitam koje ploče, koji brand i model? Jer u ovih 5+ godina što testiram hardver u bulk pakiranju su mi dolazile samo Intelove ploče, izuzev testnih sampleova no oni sad nisu predmet rasprave.
Dakle govorim o pločama koje dolaze u slobodnu prodaju u trgovine, ne OEM artiklima i pločama sa RMA. Jer moram priznat da mi iz Microlinea niti jedna Gigabyte ploča nikad nije stigla u bulk pakiranju.
Citiraj:
Autor Burko
da, ali da li pise na opisu artikla da je bulk? mislim da mora pisati, jer nije isto ploca u vrecici i ploca u kutiji...... pogotovo kako je covjek opisao da je dobio gigabajticu.
|
Uvijek je pisalo, dobro se sjećam dok smo radili s tadašnjim Autronicom koji je onda dilao Intelove stvari.
Citiraj:
Autor Pupo
Što je s onim da se bulk nebi uopće trebao pojavljivati u maloprodaji? Da on samo služi ovima sto sklapaju računala?
Da li je to još uvijek aktualno ili?
|
IIRC mislim da se to odnosilo samo na procesore, tj da su se u OEM/Tray pakiranju smjeli prodavat samo firmama partnerima.
Bulk se u pravilu smije prodavat ali mora biti jasno naznačeno. Pa hrpa napajanja se tako prodaje, velim ranije su Intelove ploče većinom dolazile u takvom obliku pakiranja i sl.