View Single Post
Staro 20.02.2013., 00:28   #420
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Ja imam dovoljno jak komp da to vrtim glatko (pogotovo jel isključim ono sranje od blura koje osim što je gadno i ždere resurse). ARMA2 engine je hardverski zahtjevan jer to je ipak simulacija koja ždere (logično) dosta CPUa a bome i mape su ogromne, ali ogromne...pa fizika, kalkulacije...sve to nije lako optimizirati.

yep, sve to stoji, samo sto je bilo obecano (evo mene sad ko thor da ce se, obzirom na prakticki potpuno preuredjen engine, nac rjesenje i za fps dropove u gradovima.. ostalo ne igra ulogu.. mapa ko mapa je nebitno koliko je velika, jer je procesing u tvom okruzenju (nekoliko km).. problem su silni izracuni u vecim gradovima gdje nakrcanost objekata, zombija koji koriste soldier profil (da se laicki izrazim jer jesam laik), zakrci procesor koji cak ni ne radi 100%.. a to je stvar te optimiziacije gdje se mora nac neki balans da to bude igrivo..

jer meni je i na praznom serveru "neugodno" uc u elektro jer iako se drzi blizu 30fpsa feeling je daleko manje.. a komp je neki prosjek, 6950 i 965be na blizu 4ghz..

suma obala mi je 50-70 fpsa uz iskoristavanje graficke 100%, gradovi je standard uz iskoristavanje graficke ispod 50%.. procesor je uvijek tu negdje blizu 90%..
takodjer uz editiran config i uz ugaseni postprocesing i ostale nepotrebne zderace cpua..
M.U.P. je offline   Reply With Quote