Citiraj:
Autor gnomisa
Ja imam dovoljno jak komp da to vrtim glatko (pogotovo jel isključim ono sranje od blura koje osim što je gadno i ždere resurse). ARMA2 engine je hardverski zahtjevan jer to je ipak simulacija koja ždere (logično) dosta CPUa a bome i mape su ogromne, ali ogromne...pa fizika, kalkulacije...sve to nije lako optimizirati.
|
yep, sve to stoji, samo sto je bilo obecano (evo mene sad ko thor

da ce se, obzirom na prakticki potpuno preuredjen engine, nac rjesenje i za fps dropove u gradovima.. ostalo ne igra ulogu.. mapa ko mapa je nebitno koliko je velika, jer je procesing u tvom okruzenju (nekoliko km).. problem su silni izracuni u vecim gradovima gdje nakrcanost objekata, zombija koji koriste soldier profil (da se laicki izrazim jer jesam laik), zakrci procesor koji cak ni ne radi 100%.. a to je stvar te optimiziacije gdje se mora nac neki balans da to bude igrivo..
jer meni je i na praznom serveru "neugodno" uc u elektro jer iako se drzi blizu 30fpsa feeling je daleko manje.. a komp je neki prosjek, 6950 i 965be na blizu 4ghz..
suma obala mi je 50-70 fpsa uz iskoristavanje graficke 100%, gradovi je standard uz iskoristavanje graficke ispod 50%.. procesor je uvijek tu negdje blizu 90%..
takodjer uz editiran config i uz ugaseni postprocesing i ostale nepotrebne zderace cpua..