View Single Post
Staro 19.02.2013., 11:46   #5707
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Problem kod jeftinijih plasmi nije toliko kontrast sam po sebi koliko refleksija ekrana koja je čini lošijim izborom ako se tv promatra isključivo u dobro osvijetljenom ambijentu. Međutim svaka plasma pa i ovi jeftiniji modeli će biti bolja od 90 posto lcd-a ukoliko je ambijentalno svijetlo reducirano.
Ovdje se često spominje i zamućenje slike na lcd-ima kada se prate npr sportski prijenosi. Ja bi rekao da je to rijetka stavka gdje su lcd televizori napredovali u zadnjih par godina. Konkretno na sony braviji koju imam apsolutno ne primjećujem nikakva zamućenja čak niti kod gledanja sportskih prijenosa u hd rezoluciji. Zapravo pokretna slika mi čak zna djelovati i bolje/fluidnije nego na nekoj plasmi jer nema treperenja slike što je karakteristično za plasmu,ali i crt. Dakako zamućenja kod lcd-a i dalje postoje kod jeftinijih modela.
Nažalost brojne mane lcd-a i nakon više godina ostaju nepromjenjene. Prvenstveno loš kontrast i prikaz crne boje (kada se gleda u prostoriji gdje je reducirano svijetlo).Često se spominju razlike među lcd panelima kao va paneli da imaju bolji kontrast nego ips. Prava istina je da je na svim lcd panelima kontrast loš, tako da tu postoje samo loši i manje loši paneli. Nadalje vidljivi kut je ostao ozbiljna mana lcd-a koja se često zanemaruje

Možda kod lcd monitora to nije toliko bitno, ali u širokim dnevnim boravcima gdje više osoba gleda tv iz različitih kutova problem je prilično jasan i iritantan.

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 03.03.2013. u 22:45.
darkijas je offline   Reply With Quote