Citiraj:
Autor Drug Brko
Pogledaj malo OVDJE , OVDJE , OVDJE , a posebice OVDJE.
Druga strana medalje je da taj Čiftek kojeg imaš se možda već dobro debelo muči. Ja sam imao tog 550W čifa na kombinaciji E8400 @ 4,3GHz + 2x2GB DDR-1066 (5-5-5-15 @ 1160 MHz @ 2,1V) + P5Q-E + GTX 260 OC-ana. Taj čif je tada znao urlati u igrama i onda sam uzeo Corsa TX-650 i od onda je bilo sve OK cijelo vrijeme dok sam imao tu konfu. A i mislim da tvoj setup troši više nego taj moj navedeni što je bio.
|
Evo Dinko provjerio sam i napajanje.U full load-u Prime 95 Large , 240W je najviše što je napajanje povuklo iz utičnice.To je naravno bez Gpu-a ali kada se doda 130w Ati 6870 potrošnje u Full load-u ti je 370-380w.
Sve sam ja te linkove prošao već i kao što vidiš da konbinacije ovakve ploče i proca prelazi moje željene postavke za debelo i to bez nekog silovanja napona.Na postavkama napona na kojima njima radi, meni niti neće win početi dizati.Ustvari radi dok je proc na x7 čim ide na x8 ni da bi.Sad već razmišljam da dignem FSB na 450 i RAm na 1800 a proc da ostavim na 450 x7=3150, malo sporiji proc al brža sabirnica i RAM.
E i još jedna stvar , zar ovaj cpu ne bi trebao imati fine tuning, jer meni u Biosu je ta stavka zatamnjena.