View Single Post
Staro 18.02.2013., 14:08   #719
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Review: Nokia Lumia 620

REVIEW
Nokia Lumia 620:

Izgled:

Mobitel je veličine 3.8 inča. Budući da sam prije koristio mobitele veličine 4 inča, smatra sam da će mi ovaj mobitel biti premali, pogotovo jer sam koristija 3.7 inčni HTC One V, koji me frustrira nenormalno pri tipkanju.
No, mobitel mi zasada odlično paše. Veličina tipkovnice mi je taman, mogu tipkati jednom rukom, mogu tipkati s obe (mislim na portrait mode), uopće nema problema, s tim da imam malo veće ruke

Ekran je za mobitel ovog ranga ODLIČAN. Vibrantne su boje, crna je tamno, tamno, tamno siva, skoro crna. Touch je u redu, malo me na rubu zna iznevjeriti kad tipkam, no to mislim da je više problem do mene, jer stisnem djelomično i bezel, a mekano stišćem ekran, pa je moguće da uopće ne diram ekran tamo di treba.

Veličina mobitela mi savršeno paše. Čitam okolo po reviewima kako je mobitel debel, tako da sam očekiva debelo prase u ruci, no mobitel je savršene veličine. U džep sklizne bez problema, u ruci apsolutno odlično stoji (lošije od 8S, no marginalno).

Autonomija:
Novi mobitel, znate šta to znači.
Na njemu sam jaha od jutra do mraka.
-HSDPA+ uključen non stop, internet sharing uključen radi laptopa (koji tako savršeno i jednostavno radi, milina)
- whatsapp, 2 mail accounta, viber
- testiranje GPS-a (15 min navigiranja)
- slikavanje (20ak slika)
- otprilike oko 1h dnevno (puno kraćih poziva)
- čačkanje po njemu radi istraživanja opcija

Suma sumarum: na kraju dana sam ima oko 15% baterije (08:00-02:00).
Za mene čisto dovoljno, budući da ću mobitel koristiti manje s vremenom.
Pretpostavljam da bi za moje standardne potrebe baterija mogla trajati 2 dana ravno.

Kamera:
Kamera je sranje. Uopće nisam zadovoljan slikama koje proizlaze iz tog uređaja.
Po jarkom svijetlu su slike u redu, no čim je oblačnije, ne dao Bog tamnije, slike su pune šuma, zrnate...uglavnom, meni loše.

Zvuk:
Slušanje muzike je sasvim u redu. Nokia je uključila equalizer u opcijama, te se može sasvim fino podesiti profil. Zvuk je čist i uredan, no na glasnom dolazi do probijanja, no budući da tako ne slušam muziku, ne smeta mi.

Sviđa mi se:
- izgled (trenutno je crni, no naručena je žuta maska, pa ću staviti nove slike kad mi stigne)
- fluidnost OS-a (tu stvarno nemam šta reći)
- jednostavnost korištenja
- ekran
- zvuk

Ne sviđa mi se:
- kamera (moj Bože, zašto)
- multitasking (da se izrazim, koji je ovo njonjo, jer multitasking nije, no opet to je pitanje OS-a)

Sve u svemu, mobitel je odličan, te bi ga zapravo preporučio svima kojima kamera nije prioritet. Malo me iskreno bilo strah što se tiče baterije, no čini se da baterija progura dan (barem meni), tako da sam miran.

Mobitel se doima kao igračka. Nekima će se to svidjeti, nekima ne, no mobitel nikako ne djeluje jeftino. Ali da je za mlađu populaciju, je.

Eto, ukratko u ova 3 dana korištenja. Ukoliko imate kakvih pitanja, samo pitajte.