Hehehe, danas mi je bas dan pun filozofskih rasprava pa da i ovu zadnju sumiram u zadnjem postu danas (sutra?)
Knjiga se pise na kapaljku, ali oblikuje se u glavi svako malo.
Amiga , kao i svaka nostalgija se prozivljava u okruzenju vremena nastanka. Nemas zasto ciniti ju "recentnom" Nikakvi ti "akceleratori" ne trebaju za uvid u ljepotu Amige.
Trebas jednu Amigu, programe, igre i to je sve.
Na 68030 i 68040 ionako ne bi mogao (kompatibilnost) vrtiti puno stvari, A4000 bi te natjerala na plac po tom pitanju.
Jedna A500 (1MB) ili 2000 (ako imas srece i nije ti zao malo dublje posegnuti u djep)
Da bi uskladio retro sferu sa Amigom i slusao Martin Gore-ovu super grupu, moras se spustiti barem do "101 Live"
albuma

Inace Martin je bio veliki ljubitelj 8-bit masina i kad je Vince (danasnji Erasure) napustio grupu Martin je lansirao DM kako danas zvuce. Do tada je radio kao sluzbenik u banci i napikavao prve Roland Jupitere (synth)
Sto se tice zadnje stvari "load&save" zivota.... (dolazimo na filozofiju)... tu se dolazi na protutezu danasnje javne tajne koncepta reinkarnacije.
Dovedes li najvece eksperte egzatnih znanosti pred zid organicenja lineatnosti inkubatora znanosti (fiksno/krutog)
Prisiljeni su sve discipline gurati na rubne sfere (parapsihologija i kult mita)
I najstariji skolastici od naj starijih vremena zapravo vjeruju u reinkarnaciju (literatura to potvrdjuje) ali je nemogu priznati svome stadu zbog problema interpretacije. Pa tako se ona izgovara hrabro samo na medju Vedistima i Budistima.
Zato ju linearno prezentiraju u kotacu percepcije naseg fisnog shvacanja svjesti. Dok cak i sam nauka (ironicno) odobrava paralenost. Zato jer se sve dogadja u jednoj točci ili jednom valu.
Ne jedan za drugim, vec svi u jednom

- (životi)
No nas um ako nema pocetak i kraj, nije u stanju to svesti na racionalni zakljucak = linearnost.
Zato bi se "Imam jedan zvot", "Zivim jedan zivot", "Samo se jednom zivi" ili "Load & Save" cak i u najstarija paganska vremena
smatrao bogohuljenjem, mada bi rani monoteizam to volio negirati.
Tu dolazimo do fenomena odgovornosti. Kulture koje otvoreno govore o reinkarnaciji puno su odgovornija drustva (gledano kroz proslost do danas) buduci da se ravnaju po zakonu akcije i reakcije. I tu nestaje "Load & Save"
Mano Matra Jagata = Cijeli svijet je samo kreacija uma.
Drugi pasus (USA/Washington) >>>
!!! <<<
Dovoljno za veceras....
PS: Zahvaljujem se svojoj novoj 3 dana staroj IBM klikuši sto mi omogucava da rusim vlastite rekorde u brzini tipkanja, cca, barem brzo kao najdraza sekretarica Henry Forda