evo još jedna mogućnost. S obzirom da je 660 besbuy pokraj 660ti i 7950 zamislimo situaciju u kojoj uzimam z77 ploču jer mi treba za sli (asrock extreme3 recimo) i uz nju uzimam 3350p.
I sad za godinu dana uzmem još jednu 660. Da li bi taj proc bio sposoban gurati obe grafe ili bi postao bottleneck? Ako u tom slučaju već imam dobru ploču, da li 3570k vrijedi tih 400kn više?
Najviše ovo pitam jer mi je stari proc iz potpisa debeli bottleneck u dosta igara, najviše u multiplayeru (dota 2, gw2, tf2 itd...) gdje je konstantno na 100% korištenja dok grafa sjedi na 50-60% prema gpuz.
Ova konfiguracija koju slažem će mi iso trajati oko 4-5 godina, tako da ne bih htio zeznuti procesor i matičnu. U najgorem slučaju ako uzmem sada z77 i 3350p, kasnije mogu prodati 3350p i uzeti polovni 3570k i dignut ga na 4,5), ali ako sad uzmem neku b75 ploču, onda sam totalno u banani u budućnosti jer ne mogu na bolje. Grafu mi je najmanji problem zamjeniti ili dodati još jednu, s obzirom da 660 trenutno gura sve na max, ne bih išao na jaču od nje. Kad pojeftini ubodem još jednu, opalim vsync i time riješim microstuttering.