View Single Post
Staro 15.02.2013., 13:48   #284
Mleki
Premium
Moj komp

Mleki's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
A koji RAID si imao gore, 5 ili 10 ?
Radi se o Intel Storage System SS4000-E na kojem je RAID 5.
Problem je u tome što po uputi ljudi u Končaru taj RAID nije moguće pročitati nigdje nego samo na Bertama.

Spajanje na web konzolu je moguće i kada se spojim dobijem stanje kao kada je uređaj novi.

U međuvremenu smo dečki u odjelu i ja uspjeli doći do podataka.
Ako netko ima sličan problem, rješenje je to da ne dirate diskove, te da pronađete identičan uređaj.
Sva sreća pa na drugoj lokaciji u firmi imamo još jednu takvu stvarčicu, pa smo diskove iz ove "kao zbrisane" stavili u tu koja radi. Ona je uspjela skužiti da jedan od diskova ne radi kako treba i rebildala je polje pa smo uspjeli isčupati podatke van.
U svakom slučaju nikome ne preporučam da na ovome uređaju drži neke važne podatke bez backupa na pet mjesta. Prije godinu dana sam imao problem također s njim da mi je izgubio postavke mreže sam od sebe.
No to sam riješio lako samo upisivanjem podataka nazad u web konzoli.
Inače je ovo bilo dobro riješenje do sada, kada nam je bilo potrebno da 100 ljudi ima pristup određenim fileovima te mogućnost da ih pregledavaju i mijenjaju.
Moj je problem riješen vraćanjem podataka korisnicima , a sada je na mojim šefovima da nađu novce za neko ozbiljnije riješenje storage-a.

LP