Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
... Šta nije jednostavnije imat aplikaciju ala Sapphire TRIXX ili nešto slično, na kojom odrediš skalu vrijednosti kakva ti odgovara i to je to, sistem odrađuje sve ostalo...
Svi kupujemo nekakve tiše grafičke kartice, stavljamo aftermarket hladnjake, itd, šta jednostavno ne kupimo najveće smeće i spojimo ga na potenciometer?
Ja osobno iman H100 i sutra bi ga mijenja za H100i, jer mi je trenutna šema sa potenciometrom onako, poprilično nepraktična. Nije sad da mi stvara neke epske probleme u radu, ali svejedno bi htio sa hladnjakom koji košta koliko košta dobit all in rješenje, a ne se zamarat ručnim podešavanjem vrijednosti 
|
Kada već spominješ ...

... upravo sam završio muku oko tog automatskog/softverskog upravljanja ventova na H100.
Srećom, ploča posjeduje dovoljan broj konektora za ventove (softverski upravljanih), pa je ispala kombinacija spajanja po dva venta na jedan konektor preko Y adaptera (ukupno 4 venta - push-pull), plus još dva bočna usisna venta koji hlade grafe i naravno usput ubacuju hladni zrak za ostale komponente.
Sve je naravno upravljano preko proizvoljno odabrane softverske skale ovisne o temperaturi proca, a slučajno je ispalo da se istodobno opskrbljuju i grafe ovisno o temperaturi proca, koje se ionako prilikom pokretanja 3D sadržaja istovremeno griju kao i proc.
Ukratko, milina za konfiguriranje i bezbrižan rad.
I definitivno mi kejs više neće vidjeti potenciometara