View Single Post
Staro 14.02.2013., 11:29   #5138
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo, ja sam se konacno dokopao Nexusa 4 16GB prije par dana. Jos je rano za
neke velike dojmove ali evo par njih i osvrt na kritike:

Ekran - ekran je po mom misljenju dobar. Naravno, nije kao u HoX-a, ali je dobar. Drzim ga na automatskoj svjetlini i u nekim slucajevima ga senzor drzi pretamnim ali nista strasno.

Memorija - Prije Nexusa glavni mob mi je bio HTC One S koji takodjer ima 16 GB neprosirive memorije. Posto ne gledam filmove na mobu i ne krcam ga muzikom 16GB mi je dovoljno za slikanje, snimanje i aplikacije koje koristim. Ako prekrcam slikama i videom lako prebacima na lokalni storage. Valjalo bi da ima vise ili da se moze prosiriti mSD karticama ali nije toliki hendikep.

Izrada i dimenzije - Nexus je ugodan za drzanje u ruci i za koristenje s jednom rukom s obzirom da imam relativno kratke prste (uski bocni bezel jako pomaze). HoX mi je u tom pogledu bio jako naporan i to je bio jedan od razloga sto sam ga zamijenio za HoS. HoS je ipak nenadmasan i po meni najbolji omjer velicine moba za ugodno koristenje.
Sto se tice izrade, ja ne vidim nikakvih "mana" u izradi (da je nesto lose odradjeno). Sto se tice samog stakla,ugodno je za drzanje u ruci ali daleko je to od strujno ojacanog aluminija od HoS-a. Osobno bih volio da nije staklo ali sta je tu je. Osim toga, 90% ljudi koristi neku vrstu oklopa na mobu (ja takodjer, ponajvise radi bolje prodaje eventualno) tako da staklena povrsina pada u drugi plan, odnosno nije vise toliko ni bitna.

Baterija - Baterija je zadovoljavajuca. Moze sigurno izdrzati od 06:30h do 00:00h bez punjenja moj uobicajeni nacin koristenja i to je ono sto ja trazim od baterije. Losija je od HoS-a ali opet bolja od HoX-a prije JB nadogradnje (ne znam da li se sta poboljsalo poslije ali slaba baterija je bila drugi razlog prelaska na HoS).

Da je Nexus isplativa kupnja ? Po meni jest iz par razloga:

1. Cisti Android i najbrze nadogradnje
2. Solidna zavrsna izrada moba i prihvatljive dimenzije
3. Zadovoljavajuca baterija i dobar ekran.
4. Najvaznije - vrhunske specifikacije za cijenu osrednjih Android mobitela (ako racunamo na to da je N4 16GB 349 EUR otvoren na sve mreze).