View Single Post
Staro 12.11.2002., 10:10   #10
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
hmm, gle, ja ti imam Technicsa SA-AX720 5x100W Dolby Surround receiver. To je top model od prije tri godine koji nema DD decoder. Takvoga iz oglasnika možeš kupiti danas za cca. 1500kn.

Glavne zvučnike sam kupio u Mercatoneu za 1000kn, 2x120W, 8ohma, 20cm bas membrana gumom obložena. imaju tako lijep, mekan, dubok i DEFINIRAN bas o kakvom na kakvom SoundWorksu možeš samo sanjati. Ej, govorimo o 20cm basu! I ne treba ti subwoofer

Surrounde uzmeš za isto toliko koliko i glavne, pa te konačna računica izađe:

1500 + 1000 + 1000 == 3500kn

Znači, kao da si uzeo tamo neki ("bolji") SoundWorks za komp, ali..... ovi zvučnici su mnogo jači, imaš odvojeno pojačalo koje prima VCR, TV, TAPE, PHONO (ako češ koristiti gramofon), DVD i CD, a beba ima dovoljno sirove snage da upogoni tulum na prilično velikom prostoru. S tim da taj receiver ima još i RDS tuner i elektroničke zaštite od svega živoga što ono smeće za PC nema ništa od toga.

u biti, ukratko, oni koji htjeli neki bolji 5.1 sustav, odustali su od svega i poželjeli imati takvo nešto.

pazi prednosti su:
- možeš UVIJEK odvojiti receiver i zvučnike i zamijeniti bilo koji od 6 zvučnika, a ne samo u kompletu skupa s pojačalom
- zaštite od svega živoga
- sofisticirano Hi-Fi pojačalo iznimno čistog zvuka prilikom glasnog slušanja muzike
- pojačalo NE GUBI BAS kad odvrneš pot, a visoki ne cvrče
- 5x100W sirove snage na 6ohma zvučnicima (oko 85W na 8ohma)
- 260W maximalne snage na 2ohma zvučnicima (na 1ohm zaštita ne da više od 40-ak wata)
- RDS tuner
- mogućnost spajanja puno drugih audio komponenti

negativne:
- ista ili veća cijena u odnosu na istu prdekanu za komp
- ako si slab na potenciometru, trajni gubitak sluha
- eventualni susjedi susjedi