Evo da se javim dok se stroj zagrijava... nazalost nisam sve posliko, ali podijelit cu ono sto imam.
1) dual ddc pumpe.
slozio sam 1T i 1T-plus zajedno u swiftechovo kuciste sa heatsinkom.
dobra stvar je to sto se pumpe vise ne pregrijavaju, heatsink je veci od pumpi i odlicno obavlja svoju zadacu.
s druge strane sum koji proizvode dva DDC-a je katastrofa. izolirao sam sve vibracije, ne radi se o prijenosu na kuciste ili druge komponente, nego cisto o buci koju proizvode dve pumpe na cca 5000 okretaja svaka. s obzirom da se radi o setupu sa malo otpora i da dvije pumpe koristim u prvom redu zbog redundancije, spojio sam ih na 7v i necujne su! ali stvarno necujne! mogu prislonit uho direkt na njih i jedva da se osjeti. protok je sasvim oke i provjerio sam da se obje pale na 7v.
po potrebi ako jedna crkne vrtit cu drugu na 12v, a u dogledno vrijeme nabavit cu i kontroler za njih. nazalost poweradjust 2 je dovoljan samo za jednu pumpu a ne zelim natrpavat kuciste sa hrpom kontrolera.
2) gornji radijator.
odlicna ideja i u praksi stvarno puno pomaze, no poludio sam sa ventilatorima. prvo sam morao odustati od jednog 120mm ventilatora jer blokira pristup kablu za napajanje cpu-a. drugi sam obradio dremelom i skinuo mu pola "mesa" sa donje strane i jedva je stao. nazalost to sam sve radio dok je kuciste bilo polozeno na stranu, a kad sam ga uspravio saznao sam da sama krilca pocinju strugat po jednom od kondenzatora na maticnoj. morao bih brusiti i krilca na ventilatoru, sto bez pravog alata znaci da bi bila neravnomjerno izbrusena i da bi ventilator bucio.
na kraju sam stavio dva 92mm ventilatora gore (noiseblocker pro) i zasad rade odlicno, tihi su, a protok zraka je osjetan.
3) cpu blok
nakon ciscenja bloka nisam bas bio nesto presretan sa rezultatom, 2.5 godine rada ga je dosta pohabalo, a s obzirom da je vecina komponenti novih odlucio sam kupiti novi blok. uzeo sam koolance 380 i pokazao se fenomenalan. na defaultu (znaci 3.2 ghz - 3.5 ghz turbo i 6 jezgri) sa primeom drzi temperaturu ispod 45c (realtemp).
4) vga blok
uzeo sam heatkiller za gtx 680 i stvarno ga ima, blok tezi otprilike jednu kilu. djeluje puno ozbiljnije od EK bloka kojeg sam skino sa 5870. novi EK blokovi mi se nisu svidjali jer uopce na pasu u moju konfiguraciju, imaju otvore samo na jednoj strani. neznam kako mi je to palo na pamet al dobro, nekome i to valjda pase.

5) tekucina
kupio sam u lokalnom supermarketu destilirane vode, pomijesao sam glysantinom koji mi se vec ranije pokazao odlicnim, i pri punjenju osjetio cudan miris, ali mislio sam da je valjda glysantin i nisam se previse obazirao. pri prvoj probi se tekucina pocela lagano pjeniti i nije mi bilo jasno dok nisam isao baciti bocu destilirane vode i vidio skroz u cosku na naljepnici malim slovima napisano "sa mirisom lavande" !!!
ajmo rec da nisam bas bio presretan, i da sam potrosio dan-dva na praznjenje i ciscenje petlje, ovaj put za destiliranom vodom iz auto ducana.
6) ventilatori
maknuo sam t-balancer iz igre, primjetio sam pri prvim probama da se swiftech helix ventilatori dosta cudno ponasaju sa njim, tj da klikcu. pretpostavljam da je problem u pwm kontroleru, i da se cuje klik svaki put kad mu kontroler posalje novu fazu napona.
sad su spojeni direktno na maticnu i ponasaju se dobro, dovoljno su tihi da ne smetaju, a sitne postavke cu obavit speedfanom ili nekim gigabajtovim softverom.
helix radi daleko bolje na radijatoru od fractala i protok zraka je puno veci. nemam sa cim izmjeriti, ali osjetna je razlika.
gotov stroj zgleda otprilike ovako:

tu jos dolaze diskovi naprijed, tri komada u silverstonovom kucistu i dva ssd-a sastrane.
koordinacija boja mi je otisla malo u stranu, svaka komponenta drukcije boje, al stroj je ispod stola pa nije previse ni bitno

mogu ga nazvat stevie wonder ili rainbow warrior. mislim da je svaka osnovna boja zastupljena u konfiguraciji!