View Single Post
Staro 11.02.2013., 00:08   #1433
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Citiraj:
Autor zippo Pregled postova
gdje da promjenim u user.ltx kontrast i tako to, ovo je presvjetlo. U sred noci mi je kao popodne, night vision mi ne sluzi nicemu a i nije gust ako oko tebe nije tama, nema pravog stimunga
Ne shvaćam te promjene u user.ltx. Kako se stave postavke u izborniku igre tako se automatski promijeni i user. ltx. Izbornik je na hrvatskom. U videu postoje gama, kontrast i oštrina. Na 45. str. foruma pod ECHO imate par slika postavki izbornika. Od 2009. radim na Stalkeru COP. Ispočetka sam radio na prijevodu, koji je potrajao zbog nepoznavanja ruskog i engleskog. Nekad davno u prošlom stoljeću učio samo njemački. Uz dosta muke i volje mislim da sam uspio. Tijekom godina mijenjale su se verzije SGM moda (započeo sam v. 0.5) te su se pojavljivala nova oružja, odijela, nove misije i dr. stvari i to je zahtijevalo nove prijevode. Usput sam počeo raditi na nekim dopunama u modu, ispravljanju bagova, nešto tekstura, zvukova i sl. Svaki put po više puta provjeravao gamedate i tako odigrao kompletno Stalkera možda i 30-tak puta. Došao sam do toga koje postavke mi najbolje odgovaraju. Inaće, konfiguracija mog kompa više i nije bog zna što (CPU8400, 4GB DDR2, Ati 4850). Trzanje u igri može doći zbog kombinacije viših postavki i slabije konfiguracije PC-a ili zbog nekih drugih problema. Na mojoj konfiguraciji nema trzanja, ali postoje zastajkivanja i to uvijek na određenim mjestima mape. I to u Zatonu i Jupiteru. U Pripiatu npr. nijedamput. Probao sam i bez moda i opet mi je zastalo na tren na tim mjestima. Danas sam skoro cijeli dan pokušavao riješiti problem ECHO-a, brisao i instalirao svoju igru par puta da sistemom eliminiranja pronađem grešku (u načinu njegove instalacije a ne u gamedati, jer znam da je potpuno ispravna). Zato i je JoZ@ već u Pripiatu a još na početku u Kordonu (vjerojatno ovima u Kordonu nije više jasno zašto se toliko puta pojavljujem). I što je bilo? Niti u windowsima, niti u igri, niti user.ltx, niti fsgame.ltx nego u tome što je cijelo vrijeme preko krivog exe-a pokušavao ući u igru. Bogami sam se raspisao. Ali žao mi je da netko ne može igrati s mojom gamedatom a pogotovo ako je ljubitelj serijala Stalker kao što sam ja.
Bakica47 je offline   Reply With Quote