vu namasceni protvanj siknes red plosno rezanih krumpaca,posolis,dodas red lignja kolutica,premazes penzlom namocenim u maslinovo ulje sitno sjeckani cesnjak i presin i jos nekaj onak ko origano, opet red krumpaca, red lignja kolutica i tak sve dok ti protvanj ne bu do vrha, nauljis sunc. uljem jos malo odozgora i siknes u pecnicu. nemojte krakice hitat pod krumpac nego ih nasjeckajte na centimetar umuljajte sa m. uljem, persinom i cesnjakom koji dodate kad je krumpac zazaren i pecete jos 5-6 minuta.servirat uz kiselinu,moji najvise vole zapacenu papriku uz to,ciklu,mjesanu, a moze i zelena sad u sezoni..
hint: krumpac rezite na ploske ,ne deblje od 4-5 mm da se jednoliko zapece i ne ostane sirova kakva debela ploska,mozete prvih10-15 minuta pokriti protvanj sa alu folijom da napravite efekt dinstanja, onda maknete da se fino zapesu krumpaci odozgor, kad su vec lijepi res laganini dodate narezane krakice i marinadu po tome....
to je izvedenica jednog origigi recepta by Mitz i ne tangiram komentare , mozes ovo ,mozes ono.....
moji se nikdar nisu bunili, osim kad je Junior u brzini narezal 1 cm ploske krumpaca pak je ostal polusirof a mi gladni....Bozja kazna!