View Single Post
Staro 10.02.2013., 12:24   #2408
Zagorec
Premium

Zagorec's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Jel mi može netko pojasnit slijedeće.... zašto se router (TG782) svaki put spaja na drugoj brzini? Imam osjećaj da "se traži".

Naime, imam adsl oko 2 mjeseca. Namjerno sam uzeo 10 mbit-a, iako znam da ne mogu imat tu brzinu (cca 4 km), ali da baš vidim koliko ćemo moć izvuć (u planu je uzet maxTV ako je/bude moguće).

Od samog početka router se spajal na brzinama oko 7, 8 mbit-a, i resetiral vezu svako malo. Dešava se to da jedno vrijeme sve radi ok (ok brzina), ali onda stane sve, ništ više ne prolazi. A on je kao spojen. I s vremenom se resetira veza (vidi se po spajanjima koja traju po par sati). Očito sam skuži da nešto ne štima.

Zadnih par dana uopće nisam pratio brzinu, i danas vidim da je spojen na 4.600 kbps. Pogledam spajanja, zadnjih par dana sve po 24 sata. I baš ga restartiram da vidim kaj bude.
Lik se spoji na 8.000 kbps. I stavim za probu nekaj skidat, i lik već jedno 4 sata vuće ful brzinom, bez padova ili oscilacija....

I što više reć...

1. Tko/što/kako određuje brzinu (u mojem slučaju) s kojom se spaja ruter, pošto je svaki put drugačija?
2. Zašto neko vrijeme funkcionira na velikoj brzini pa onda odjedanput stane?
3. Možda bude sad dalje sve ok na toj velikoj brzini?

BTW, slika u prilogu.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.