Normalno da je to sve već odavno napravljeno, nego ljudi ne shvaćaju kako kapitalisti, a ne gameri (čitaj: EA) razmišljaju - napravi igru i podijeli je na nekoliko dijelova koje kasnije dodatno naplaćuješ i povećaš profit za x puta (vanilla, karkand, close quarters, armored kill, aftermath, end game) ili strpaš sve to pod jedan veliki dlc (da privučeš ljude da kupe to umjesto svaki dlc posebno, još ktome na prljav način koristeći psihološki marketing "ja sam premium i imam prednost dok čekam u queue-u"), kojeg platiš kao samu igru... u svakom slučaju oni ne gube.
BF3 je sandbox u kojeg po volji ubacuju sadržaj, oblikuju mape, itd. - kao malo bolji map editor koji često dolazi sa nekim igrama, samo šta ga ovdje ne dobijete nego oni to naprave za vas i naplate.
Inače sama igra me stajala živaca xy puta, baš to šta si rekao, rješavanje problema = 0, tu i tamo balansiraju oružja i "održavaju servere", a to šta ja krepam i prije nego vidim neprijatelja (ili još draže mi, dugo nakon šta se sakrijem iza zida), saspem šaržer njemu u glavu od zada, a on se okrene i ubije me i slično, to ništa.
S tehničke strane, hit detection mehanizam je užasan, trebalo bi ga zabranit i više nikada ne koristit u bilo kojoj igri. Pogoditi neprijatelja je 40% skill, 60% nada da će se tvoj trud registrirat na serveru...