Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 08.02.2013., 07:21   #239
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ..::Matej::.. Pregled postova
Jedno teorijsko pitanje. Digao sam na Rpi Transmission i koristit cu ga za skidanje torrenta. Xbmc za gledanje filmova/glazbe/on line radio. Planiram na Rpi spojiti jedan hard od 500gb. Sad me zanima koja opcija je bolja (brža):

a) spojiti hdd s vanjskim kucistem direktno u usb od Rpi
b) kupiti kuciste sa Lan (Gigabit) ili mozda cak ovako nesto (ako bi nasao nesto polovno i povoljno), spojiti sve na gigabitni switch na koji mi je spojen ostatak mreze.

Sto se brzine tice, mislio sam na situaciju kad skinem neki torrent i sad ga treba raspakirati da xbmc to moze pustiti. Posto ce xbmc koristiti sestra i mama opcija sa spajanjem na rpi i raspakiravanje iz konzole ne dolazi u obzir. Njima bi bilo najjednostavnije na win racunalu da se preko mreze spoje na taj hard (samba) i jednostavno raspakiraju. Filmovi ne bi isli preko 720p.

Sad me to zanima, u kojem slucaju se to brze raspakirati ? Cilj je dobiti sto solidniju brzinu za ne puno novaca. Kasnije bi mozda uzeo neki bolji NAS posto ce mi trebati za back up podataka (nevezano za rpi).
1.) XBMC (vjerojatno misliš na raspbmc distru) može vrtiti filmove direktno iz neraspakiranih arhiva, tako da ne moraš ništa extractati dok se skine
2.) Raspberry ima na sebi 100 megabitnu mrežnu, tako da neće sigurno ići gigabit brzinom

Bolja solucija ti je po meni kupiti neki jeftiniji NAS koji ima torrent klijent na sebi. Time ti ostaje slobodan jedan ekstra USB port za naknadno štekanje nekakvog vanjskog storagea, a na NAS pa se remoteaš i skidaš si što ti treba.
100 megabita mreža (žična) ti je dosta za sve što raspberry može gutati od materijala, a disk ne moraš preštekavati svaki čas.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote