Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 07.02.2013., 14:21   #6581
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ma i ja imam neku lijevu glodalicu. Sve mi žao dat neku hrpicu novaca za nešto što koristim dosta rijetko. Vidio kod tebe pa sad moram malo proguglat da si složim i ono za kružnice radit.
U potpunosti se slažem s tim pristupom ...iako iz iskustva - s kvalitetnijim alatom je lakše , i ugodnije raditi pa da sad moraš napraviti samo sitnicu a da ne govorim da je brže i o sačuvanim živcima. Tipa...kad imaš nešto napraviti , radiš to što treba a ne popravljaš alat jer se nešto raspalo ili čekaš jer sa stvar pregrijala.
Ovoj je otišao ležaj pa ga vrti lagano u ekcentar i uz to , nije potpuno okomita na površinu jer se iskrivilo naljeganje na bazu. Odvojiio sam par debljih komada aluminija za sklepet novu bazu. TIG varenje je komplicirano ali onaj Durafix čini kao odlična stvar za to izvesti u kučnoj radinosti.
No pošto sve to traži truda i i malo novaca za upitan rezultat , čini se lakše kupiti onu bošovu od 800 ili 1200kn što ču na kraju vjerovatno i napraviti jer vibracija koja 'ekcentriučna vrtnja stavlja na sama glodala je recept za geler Al ne vrtim ih na velikim okretajima. Obično se za MDF preporučavavali karbidna glodala al ja koristi obična zaista dugo vremena i nisam primjetio nekakvo tupilo. Možda da se s tim profesionalno bavim pa ih derem svaki dan ...
Što se tiče 'kružnica điga', obično to ljudi rade s debelim daskama što meni pobija samu bit jer se dosta gubi na dubini a meni dubine uvjek nedostaje. That's what she said Sad mi palo na pamet da bi danas mogao pogledat offis

Citiraj:
Nego, vidim da si stavio i nekakve alu vodilice u stolić za glodalicu, kak to funkcionira u praksi? Ono, što ide u te vodilice?
Složio sam si i ja stolić, sam ja učvrstim vodilicu od komada mediapana, onak zdravoseljački, sa stegama.
Pa za vrijeme rada na ovom projektu u alu. vodilice nije išlo ništa jer bih učvrstio vodilicu od komada mediapana , onako zdravoseljački , s stegama

Namjenio sam ih za kliznik po čemu mogu šetati vodilicu. Seljačka metoda traži više gnajvaže nego što je realno potrebno. Znaš vjerovatno na što mislim. Trebaš se petljat s 2 stege a ako ne namještaš udaljenost po sredini , kad namjestiš razmak na jednom kraju onda se na drugom vjerovatno ne slaže pa namještaš opet. Tako da sam alu. vodilice namjenio da imam po nečem klizati vodilicu od medijapana / da mi bude uvjek okomita na stolič / da mi treba samo jedna stega.
Kad se okrene naopako ta mediapan vodilica izgleda ovako. Poprečne kanale sam namjenio za lakši sistem učvrščivanja vodilice. Ideja je bila da je lakše gurnuti 2 vijka s zaobljenom glavom s donje strane stola , stavit šajbu i zavrnuti onu miki maus / leptir maticu. U praksi to funkcionira malo komplicirano tako da koristim zdravoseljačku metodu.

Ručnu glodalicu preferiram koristitionako kako je ni namjenjena da se koristi. Gdje god mogu koristim je da je glodalo put dolje. Ruke me nekad ne slušaju pa me malo trta stol sistema. Uglavnom , nakom što sam se satrao ko blesav kad sam radio male kompjuterske zvučnike , rekao sam sebi "nikad više" i odlučio napraviti stolič za male sitne komade koje mi je nezgodno / koje ne mogu stegnuti jer su premali i 90 posto slučajeva ga koristim u kombinaciji s onim glodalima s balinjerom / kugličnim ležajem tako da mi i ne treba vodilica. Zbog toga je i napravljen s tom mini površinom i nije za neke velike stvari. Mislim , nije da se nemože kao što si vidio u slikovnici ali je komplicirano te ne volim....

Da se vratim na ono funkcioniranje u praksi...pošto se stolič koristi večinom za stvari koje ne traže vodilicu povremeno stavljanje iste je komplicirano. Uz to , kad par puta izvadiš onaj vijak koji se ukuca u medijapan , to ležište nije čvrsto kao što je čvrsto kao prvi put pa se treba pridržat da se ne razvrti a onda mi je lakše uzet stegu

Citiraj:
I kak dobit slideshow na photobucketu, se moram regat ili?
EDTI; vidim da je coming soon.
Kad malo promislim , nisam baš siguran...

Slideshow definitivno funkcionira i sada na starom sučelju. Uključujuči i hrpetinu drugih opcija. Ali za to treba biti ulogiran jer te inače preusmjeri na novi beta format sajta. Ja sam bio uključio opciju za klasični photobucket jer mi je novo izgledalo komplicirano. Za nove korisnike nisam siguran da uopče to nude kao opciju. A i ako nude , do kraja mjeseca se ukida podrška za prijašnji izgled sajta tako da ...

Do sada nikad nisam imao ikakvu zamjerku jer je 'servis' funkcionirao kao spada i nudio hrpetinu opcija. A sad osim što ne šljaka hrpetina toga što je uredno radilo na prijašnjem formatu , izgleda da trenutno ne šljaka ni ono što je napravljeno u 'klasičnom' sučelju. Kao npr. uredno poredane fotografije uplodirane na 'klasičnom sučelju' na novom sučelju iz nekog razloga sve ispremještalo.

Inače , iako slajdshov trenutno ne funkcionira , klikanje po strelicama na svaku sljedeču ( ili prijašnju fotografiju) nije ni toliko nepodnošljivo. Mogli su i gore kao potpuno ukinuti taj način gledanja fotografija.