Citiraj:
Originally posted by gpremec
Zapravo, u doba TNT2 Matrox G400 je bila opaka konkurencija, dok je G400 MAX bila i brža od TNT2.
Parhelia pati od premale brzine GPUa uvjetovane prevelikim proizvodnim procesom (0.15). Kada i to isprave, odnosno, prebace Parheliu u 0.13 mikrona, i frekva GPUa ce biti 300-350MHz, za razliku od sadasnjih 200-220MHz.
|
Apsolutno je točno da je matrox nekad radio jako dobre kartice ali godina dana u industriji grafičkih kartica ponekad izgleda kao cijela vječnost. Osobno mi se čini da je matrox na putu u bankrot čitajući razgovor s nekim njihovim zaposlenikom na netu jasno je da parhelia nije konkurentna kartica jer košta nevjerojatno previše. Čak i da dignu radni takt ko što ti kažeš opet bi kartica bila preskupa jer će atijevim 9700 pro počet padat cijena a ne vjerujem da će takva kartica iz matroxa biti jeftinija od 400 dolara. Uglavnom mislim da je matrox na izdisaju. Bilo bi mi drago da griješim.
Treba vidjet kaj će biti sa Xabreom i bivšim tridentom koji bi također trebal izbaciti jeftinu karticu s podrškom za dx 8.1 XP 4.