Ljudi pomagajte
Moja vjerna Nokia N85 je čini mi se gotova (tj. baterija joj je gotova, ali mislim da bi si mogao priuštiti novi telefon, pa ajmo reć da ni mobitel više nije dobar

)
Dakle, molio bih preporuku za neki pametni telefon.
Stvari koje su poželjne:
- najmanje 4 inch ekran, a najviše 4.5 (makar mislim da će mi i to previše biti.. male ruke..)
- dobar i kvalitetan ekran ( nekako si mislim da bi mogao čitati stripove na njemu i tome slično, te uređivati poslovne dokumente, surfati i tako )
- baterija (što veći kapacitet to bolje.. ako izdrži dva dana prosjećnog korištenja, odlično)
- GPS (uvijek dobro dođe.. volim se gubiti po prirodi

)
- OS (može i Android i WP8) - ovdje sam potpuno otvoren.. vidio sam da kod Androida ima prtljanja, što je uredu do neke mjere... ali također je i dobro kada sve radi out of box
Stvari koje me uopće
ne zanimaju:
- kamera u bilo kojem obliku (snimanje, fotkanje.. ništa)
- integracija sa razno raznim društvenim mrežama i ostalim budalaštinama
- kvaliteta glazbene reprodukcije (za to već imam stvarčice)
Sada najbitnije, a to je cijena.. želio bih troškove zadržati oko
1000kn .. vjerojatno bi dao koju stoticu više ako bi zaista bilo potrebno.
Opcije kupovine:
Privatna firma kojoj za 3 mjeseca ističe ugovor po nositelju za tarifu MOBILE START (da se mene pita nebi produživao, ali poznavajući nositelja mislim da bi to mogla biti realna opcija..)
-
HTC 8S - 300kn
-
HTC 8X - 1000kn
-
Galaxy SIII mini - 900kn
- mislio sam opet neku Nokiu uzeti, ali ova cijena za
820 nije normalna?! Jel to neka greška možda?
Druga opcija:
Ozbiljno razmišljam o kineskim androidima. Što ih više gledam i čitam o njima sve su mi privlačniji.
Ima netko ovdje kakvo mišljenje ili iskustvo iz prve ruke?
Ono malo po netu što sam uspio vidjeti, uopće nisu loši mobiteli.
Primjer zanimljivih modela:
Jiayu G3 - favorit (gorilla glass, baterija),
Newsmy Newman N1,
Zopo 300+,
Umi X1,
ZTE Grand X,
Neo NO2-M
Ispričavam se na malo podužem postu, ali ovu Nokiu imam već 4 godine, pa mi sad zaista trebaju savjeti jer koliko vidim pojma nemam

I zbog toga se odmah i zahvaljujem na, nadam se, hrpi savjeta kojima ćete me zatrpati