Citiraj:
Autor jukaka
mobitel nece uopce da upali,pokusa sam pritisnut vol+ i vol- i power tipke zajedno,pojavi mi se na trenutak rozi ekran i ugasi se...garanciju imam jos godinu i 2 mjeseca,samo je problem sto sam ja uradio root mobitela i stavio custom rom,pa ne znam hoce li mi vrijediti garancija...
|
Vidi ovako,prenijecu ti svoje iskustvo slicno tvome,naime meni je isto mob prolupao poslije jednog ubacivanja stock roma vise se nije htjeo pokrenuti,odnosno ispod kao da sve radi ok ali je ekran samo bio bijel,pokusavao sam sve i svasta,satima i danima googlao u potrazi za rjesenjem svog problema ali na kraju sam onako na slijepo uradio hard reset ubacio onaj stock Germany 2.3.6 i odnio mob na garanciju,malo me plasilo jer sam na njemu prije toga imao sve custom,rom,recovery,root... ali sam logicno razmisljao ako meni poslije bezbroj pokusaja i razno raznih metoda nije poslo za rukom da ga pokrenem mala je vjerovatnoca da ce i oni uspjeti,mada nije iskljuceno da hoce,ali opet stavim prst na celo i razmislim,kakve su sanse da ce oni tamo gubiti sate i sate da ga oporave,a u servisima uglavnom funkcionisu tako sto pokusaju ga ukljuciti i ako ne ide flashaj rom,ako ni to ne pali mjenjaj maticnu ili sta je vec otislo i gotovo,meni je konkretno na kraju se ispostavilo da je display rekao good bay ,zamjenili su ga ponovo ubacili stock rom i vratili ga bez da me iko upitao bilo sta...pa ti sad sam procjeni sta ti je ciniti ali ako ga do sada nisi pokrenuo i odbija svaki vid saradnje,a citao sam i na drugom forumu da tvoj mobitel apsolutno odbija svaki vid saradnje,heheh,tj. pokusaj da ga ukljucis,SERVIS,pokusaj opet hard onom germany verzijom i pazljivo mozda si negdje nesto propustio (bez uvrede svima nam se desi da nekad zaboravimo neku malu sitnicu) i odnesi na servis sumnjam da ce sta primjetiti jer iz tvoje price taj mob je u klinickoj smrti!POZZZ I JAVI STA SI NAPRAVIO
EDIT:
Sad sam primjetio da si napisao da ti se na trenutak pojavi rozi ekran,a jel tebi kartica particionirana,ako imas one ext i swap particije izbrisi to,formatiraj karticu i nek bude samo jedna particija FAT32 onda prebaci stock rom dload>update.app na nju pa pokusaj hard sa one tri tipke,particije mozes obrisati recimo ovim alatom
http://forum.xda-developers.com/wiki...d_partitioning imas tu i mali tutorial!
Ne pravim se pametan niti tebe podcjenjujem ali znam da je meni zbog tih particija jednom mob zapeo u klinicku smrt,isto tako samo na kratko rozi ekran i napise mi install aborted,kada sam obrisao particije sve je proslo glatko!