Pozdrav svima.
Da napomenem bio sam potpuno zadovoljan uslugom t-coma sve do prije nekih mjesec dana kada su se počele događati ovakve stvari navedene u daljnjem tekstu.
Naime radi se o novom trendu u t-comu koji je krenuo od prije mjesec dana.
Radi se o rezanju brzina interneta i to onako bezobrazno bez najave ti sasjeku za pola npr. sa 10 na 5 Mbit/s
Imam dvije linije od 10 mbit/s na dvije razlicite lokacije i prije 3 tjedna primjetim na prvoj da mi nesto sporo ide i ja testiram kad ono kapija na 5.8 mbit/s, sa čuđenjem nazovem sluzbu za korisnike i upitam što se događa, da bi mi dotični rekao kako je resetiro liniju i da probam sada kad ono doista 10 se vratilo.
Kasnije prije otprilike tjedan dana ista stvar, ali s drugom linijom. Opet zovem sluzbu i oni mi kažu kako se radi o nekakvoj grupnoj smetnji i da on tu nemoze nista,
nakon otprilike sat vremena brzina se misteriozno vratila na 10.
Taman kad su tu vratili opet se na prvoj smanjilo i tu sam popizdio vise jer doslovno vidis da te vuku za nos. Napominjem da te dvije linije nisu na istom imenu i nalaze se udaljene 1 kilometar jedna od druge. Nazovem opet i zamisli javi se neka guska i kaze kako moja linija uopće ne podržava 10 mbit ?!?!?!?!!?!?? Bez obzira sto plaćam i koristim vec 3 godine 10 megabita.
Svađao sam se malo i spustim slušalicu i opet misteriozno nakon sat dva se linija vrati na 10.
Pričam danas s kolegom iz varaždina i kaže da i njih jebu na sličan način sasjeku na pola i drže na tome dok ih ne nazoves.
Imam osjećaj da im je ponestalo bandwidh-a i onda režu ljude koji su veći potrošači kako bi ispostovali nekakav prosjek.
Želio bi samo preporučiti svima da provjere svoje brzine jer očito se radi o nekakvoj pljački.
Neki bi se mogli iznenaditi koliko imaju.