View Single Post
Staro 02.02.2013., 09:48   #584
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pa dobro, jel nekima od vas tu uredu da netko možda ne želi ili mu se ne sviđa Android? Jel to prihvatljivo?

Evo meni se ne sviđa, a posebno mi se ne sviđa cijela ta nova neka logika koja je prisutna na svakom modernom mobilnom OS-u, da za svaki drek trebaš instalirat neku aplikaciju, neki dodatak, neki čisto drugi softver (ili ROM). Kupio nedavno Sony xperiu miro za osobu koja je prije bila na "dumb telefonu" i zapanjen sam kako softver "koji se toliko može prilagoditi" out of the box ima izbor zvoni-vibrira-ne zvoni i ima opciju za paljenje i gašenje wifija, te bluetootha. Ostalo se gotovo ništa ne može podesiti, mislim ni ton za poruku. Naravno, za gašenje tih famoznih suvišnih početnih ekrana treba raditi ne znam kakve kemije koje bi ja i znao napraviti, iako za sad navodno nema stabilnih alternativa za taj mob, ali što s onima koji nisu toliko tehnički potkovani? Kako su stvari krenule, još malo pa se neće moći kupiti mobitel koji je donekle OK glede baterije i kamere, a da nije Android ili neki drugi smartphone.

Baš mi je žao što je Symbian tako rano pokopan, imao je manje-više sve bitno već out-of-the-box, a radio je na krševima od mobitela, s tim da mu većina ljudi "trzanje" i "štekanje" nije nikad oprostila, a sad bez problema koristi jednako tako trzajuće i štekajuće Androide koji imaju 10 puta jači HW.
FitzTN je offline