View Single Post
Staro 01.02.2013., 17:12   #537
edson
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Pozdrav ljudi! Znam da je malo nepristojno prvim postom odmah pitati za savjet, ali što ću, novci su u pitanju pa gledam dobiti čim više savjeta moguće.

Dakle, već dosta vremena razmišljam o kupovini novog laptopa pošto moj HP iz 2006. polako gubi korak s vremenom.
Kako studiram na FER-u u dogledno vrijeme ću se početi baviti grafikom (idući semestar točnije), možda se malo okušati u paralelnom programiranju (za to bi mi CUDA dobro došla), a i programiram dosta pa bi jedan od zahtjeva bio da je laptop ugodan za rad. Tu i tamo bi igrao nešto (inače sam gamer, ali ne pale me detalji toliko).

Volio bih da laptop bude najviše 15.6'' u dijagonali, a i planiram i kupiti dodatni monitor za laptop (ne odmah doduše). Veličina Hard diska koja zadovoljava moje potrebe bi bila 500 GB, a sama kvaliteta zvučnika na laptopu mi nije bitna (slušalice imam). Ne želim Acere ni HP-ove, fokusirao sam potragu na Lenovo i Asus.

Kao što vidite tražim laptop u rangu 6000 kn, ako je nešto puno bolje malo iznad tog limita (recimo 6300) nije mi problem izdvojiti više.

Za oko mi je zapeo Lenovo Ideapad Z500 (http://www.supernet.hr/prijenosna-ra...ke_7#M06404149) zbog komponenti koje se nalaze u njemu i zbog nešto tanjih dimenzija. Svejedno sam malo sumnjičav prema njemu. Još sam razmišljao o Asus N56VZ dok je bio u ovom cjenovnom rangu (da je sada on bi mi bio favorit) i Thinkpad seriji od Lenova (jedan solidan E430 se prodaje nešto malo iznad 6k kn).

Pa, kakvi su vaši prijedlozi?
edson je offline   Reply With Quote