View Single Post
Staro 31.01.2013., 20:22   #76
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Nisam neki ljubitelj HAKOM-a, no ne shvacam ljude koji se bune protiv istoga. Ma ne shvacam ljude opcenito ocito.

Da je pravde i barem 1% nekorumpiranih politicara koji zele dobro svojim gradjanima, prvo bi se Tshrotu oduzelo ono sto su korumpirani politicari doslovno poklonili njima. Onda bi drzava od najma onoga sto i je njeno mogla vrlo lako provesti optiku bez ikakvih dodatnih troskova. Pa u najam svima koji istu zele. Pod jednakim uvjetima svima. Bez pogodovanja bilo kome.

Naravno, tako bi bilo u idealnom svijetu, no ne i kod nas. Kod nas osim vrlih korumpiranih politicara ocito imamo gradjane koji su zagovornici Miltona Friedmana i njegove propale ekonomske politike.

Osobno sam prestao citati o optici, vadsl-u, bla, bla.. vec duze vrijeme. Jednostavno covjeku otupi na takve stvari. Vjerovat cu u istu onog trenutka kad mi dodje u moj dom. Sve te napise i pokusaje zanemarujem. Pa tako i ovaj.
Toliko o tome. Nitko nikome ništa ne može oduzeti. Postoje neki zakoni, kojih se više ili manje pridržavamo, i postoje oni koji te zakone trebaju sprovesti u djelo. Upravo ovi zadnji su zakazali. Nije tu nitko drugi kriv. Nesposobnost političara da bi vodili i upravljali jednom državnom firmom kao što je HT (da on nije prodan) je prevelika i od toga mi krajnji korisnici opet ništa ne bi imali. Šta misliš da bi država samo tako dala optiku nekome? Kako da ne, opet bi naplatili isto kao i HT. Hoćeš optiku? Ili kopaj ili plati, treće opcije nema. Jednako su skupe obje.

Nadalje, ako ćemo malo o tome, HAKOM tu previše sere kao i operateri koji se izvlače na monopol HT-a. Zašto VIP ne opali kontru s LTE-om? Kao da mora do Gundinaca doći optika, posadi odašiljač i ponudi uslugu. Bržu, jeftiniju.

Hoću reći, svi bi oni htjeli đabe, a znamo da đabe nema ni u stare babe.