Citiraj:
Autor Binaroid
Ma i meni je bilo sumnjivo jer na nVidiji piše 64W ali ovdje su baš napisali 20A. To je valjda ukupno il' nešto.
|
Nemam pojma što ono predstavlja ali nikako ne predstavlja potrošnju same grafičke kartice. Dolje sam ti dao link na vlastita mjerenja pa lijepo možeš vidjet kako se kreće potrošnja. Time da su ono podaci o potrošnji iz same utičnice. Stvarna potrošnja računala je još niža ovisno o stupnju efikasnosti napajanja.
Citiraj:
Autor Binaroid
Uuu, sjajna stranica! Svaka ti dala za trud.
A ovo je meni izvrsna vijest:
Intel Core i7 3960X + GTX 650 - DiRT3 ~220 W
Sad, i73960 ima TPD 130W a FX-8350 208W overklokan na 4,8GHz. Znači za proc i GPU - 272W, to je 23A. Plus ostalo, plus rezerva, reklo bi se da mogu proći i sa XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail za 420kn koji ima popriličnih 34A na +12v.
Ili Fripperove preporuke - XFX Core Edition 80+ 550W za 520 kn?
Nešto treće?
|
Iskreno bit će ti dosta i taj 450 vatni model. No ponekad je 550 vatni model tek koju kunu skuplji pa je isplativija investicija. Možeš pogledati i recimo Corsair CX500 ali zadnju bronze seriju, kao i OCZ Silencer mkIII snage 500 vata.
Citiraj:
Autor Binaroid
Pa eto, tražim komp prvenstveno za NLE u PremieruPro i nešto kompozitinga u AfterEffectsu. Ostale primjene su nebitne (u biti, Photoshop u funkciji PP-a i AE-a.
Trebam CPU, MB, GPU i PSU. Ostalo imam.
GPU sam mislio GTX-650 zbog ovog. Bilo bi bolje da je GTX-570 ili GTX-660 ali te su puno skuplje.
Ako netko ima bolji prijedlog, pretvorio sam se u oko.
|
Iskreno osobno ne koristim te alate, no ako koristiš pluginove koji koriste CUDA tehnologiju oni će puno brže odradit posao s GTX650 nego s ikakvim procesorom. Također ako se okrećeš tome gledaj starije GTX5xx izvedbe jer imaju bolje performanse u CUDA alatima zbog višeg takta shadera.
Dakle možeš pogledati GTX 550Ti ili GTX 560.
Citiraj:
Autor Binaroid
I ostaje CPU/MB.
Moja matematika je rekla FX-8350 vs. i5-3570K. Po testovima
FX, osim što je jefinija platforma ispada i bolji u PP i općenito situacijama koje su dobro multithreadane.
Ipak dvojim čisto zbog Intelove reputacije kad je video u pitanju a morat ću neko vrijeme živjeti s odlukom jer posao još uvijek ne ide kako bi želio.
|
Bojim se da u odnosu na Core i5, AMD FX8xxx ima bolje performanse u tim alatima ako su dobro optimizirani. A vezano za MBO uzmi neku s kvalitetnom regulacijom napona, posebice ako misliš overclockirati jer ti procesori troše strašno puno struje pri OC-u.