View Single Post
Staro 31.01.2013., 11:33   #258
Binaroid
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Eh da mi je vidit tu GTX 650 koja povuče 20 A
Ta kartica ima TDP od 64 vata i nema šanse da povuče 20 A -> FFS to je 240 vata snage. Na koji način misliš da će ta kartica potegnuti toliko struje kada ima samo jedan 6pin PCIe naponski konektor koji daje 75 W a iz samog utora može dobiti također do 75 W.
Ma i meni je bilo sumnjivo jer na nVidiji piše 64W ali ovdje su baš napisali 20A. To je valjda ukupno il' nešto.

Citiraj:

Uz takvu grafu i neki Core i7 ili FX8xxx dovoljan ti je recimo XFX 450.

Imaš tu stvarne potrošnje pa baci oko.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189774
Uuu, sjajna stranica! Svaka ti dala za trud.

A ovo je meni izvrsna vijest:
Intel Core i7 3960X + GTX 650 - DiRT3 ~220 W

Sad, i73960 ima TPD 130W a FX-8350 208W overklokan na 4,8GHz. Znači za proc i GPU - 272W, to je 23A. Plus ostalo, plus rezerva, reklo bi se da mogu proći i sa XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail za 420kn koji ima popriličnih 34A na +12v.

Ili Fripperove preporuke - XFX Core Edition 80+ 550W za 520 kn?

Nešto treće?

Citiraj:
Ne mora biti, ovisi o aplikaciji setu instrukcija koje koristi. Recimo u x264 ako se podesi da koristi setove instrukcija koje nudi FX 8xxx, isti će imati bolje perf od Intelova Core i7. (LGA1155 Core i7)
Pa baš zato sam malo i udavio sa onim linkovima.
Kod svih FX radi ok i to u uvjetima mizerno malo RAM-a.

Citiraj:
I za kraj svi malo ohladite. Binaroid, reci što trebaš i dat će ti se preporuka koju možeš a i ne trebaš uzeti u obzir.
Pa eto, tražim komp prvenstveno za NLE u PremieruPro i nešto kompozitinga u AfterEffectsu. Ostale primjene su nebitne (u biti, Photoshop u funkciji PP-a i AE-a.

Trebam CPU, MB, GPU i PSU. Ostalo imam.

GPU sam mislio GTX-650 zbog ovog. Bilo bi bolje da je GTX-570 ili GTX-660 ali te su puno skuplje.
Ako netko ima bolji prijedlog, pretvorio sam se u oko.

I ostaje CPU/MB.
Moja matematika je rekla FX-8350 vs. i5-3570K. Po testovima
FX, osim što je jefinija platforma ispada i bolji u PP i općenito situacijama koje su dobro multithreadane.

Ipak dvojim čisto zbog Intelove reputacije kad je video u pitanju a morat ću neko vrijeme živjeti s odlukom jer posao još uvijek ne ide kako bi želio.

Citiraj:
BTW postovi ne trebaju biti kratki ako su konstruktivni i informativni
Za moju informaciju, jesam li prvim "biblijskim" postom izišao iz ovoga "konstruktivno i informativno"?

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
a gle taj zalman ni nist specialno, ok je ali ne sada za neke uber oceve...to je ono da bude ok a da ti pase u taj nevidljivi budzet

napajanje kao sto je čika wolv rekao,dosta je i slabiji xfx 450 al eto nevidljivi budzet mi dao gušta da stavim jače

Pa koliko sam pogledao, dobro 'ladi a nije skup. Nekako mi se čini da dugo nisu nudili takav omjer uloženo/dobiveno.

A ovo za budžet, pa zato ga i ne dam, svi se odmah razmašu koliko ide do zadnje lipe pa makar i nije nužno.
:-)

Zadnje izmijenjeno od: Binaroid. 31.01.2013. u 11:47.
Binaroid je offline   Reply With Quote