Citiraj:
Autor coconut
Mnogo si zahtjevan. Olabavi kriterije jer takvog nećeš naći. Idemo po redu sa tvojim potrebama:
|
Na prvi pogled se čini tako, da. Kao i svi, hoću dobiti najbolje za svoj novac. Granica od 7000 se neće pomicati pa su kompromisi nužni.
Ne očekujem ja top-notch izradu niti premium ekran, ali također ne želim niti 4KG grdosiju koja izgleda kao da je izašla iz disco 70s ere.
Citiraj:
Autor coconut
- i7 obavezno
|
Ok.
Citiraj:
Autor coconut
- osim Asusa K73 nijedan drugi ne nudi mogućnost ugradnje dodatnog diska (osim ako ne izbaciš optiku)
|
Asus K75VJ također nudi tu mogućnost, kao i dosta drugih 17,3'' laptopa.
Citiraj:
Autor coconut
- 99,9% laptopa ima tu mogućnost, ali 0,01% serijski ima toliko rama. Ne gine ti dodatni trošak nabavke 2 keksa od 8Gb (lapovi najčešće imaju samo 2 utora za ram)
|
Ja sam se referirao na potencijal od 16GB, 8GB će ići unutra za sad. Zato sam i spomenuo Acer V3-771G jer ima 4 ram slota i čini nadogradnju
jeftinom.
Citiraj:
Autor coconut
- samo 15,6" i manji spadaju u tu kategoriju
|
Vidio sam da ima puno 17,3'' laptopa koji se kreću 2,9<>3,2KG, ali kilaža je prvo što bih žrtvovao ionako.
Citiraj:
Autor coconut
- 17,3" i to rijetki mogu imati takvu rezoluciju
|
HD+ rezolucija je 1600x900, to je mainstream rezolucija kod tih laptopa, da nisi nešto pobrkao?
Citiraj:
Autor coconut
- 99% ima TN ekrane
|
Naravno. Ne očekujem IPS, ali postoje dobri, prolazni i loši TN ekrani
Citiraj:
Autor coconut
- 2 vanjska monitora istovremeno? Mislim da takvog nećeš naći.
|
Ne slažem se, javim se kad to upogonim.
Citiraj:
Autor coconut
- i7 preporučljiv
|
Slažem se, ponovno.
Citiraj:
Autor coconut
- malo teže jer rijetki imaju non-glossy ekran (poneki HP i Samsunzi)
|
Kao što sam rekao non-glossy je premija, mogu to prožvakati bez nekih problema.
Citiraj:
Autor coconut
Ako navedeni Dell zadovoljava tvoje potrebe, nazovi zastupnika u HR i pitaj može li ga nabaviti. Ali ne očekuj cijenu od 800 EUR nego bar 1-1,2k istih. Za tu lovu ti je bolje zaletiti se do DE i tamo ga kupiti. Ili pričekaj 01.07. i onda ga dofuraj bez carine, pdv-a i inih gluposti.
|
Sa obzirom na ponudu u HR, razmisliti ću o toj opciji.