View Single Post
Staro 31.01.2013., 09:27   #247
Binaroid
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
U cijeloj toj čitabi imaš jedan ozbiljan fail - ako misliš da će ti komp stabilno raditi sa 650W PSU za 300kn, onda si se gadno zahebo. PSU sa pravih/realnih 650W košta bar duplo. Doduše, za ovo šti naveo ti je dosta napajanje sa realnih 520-550W (Seasonic, XFX, Fractal Design,...).
Isto tako mislim da ti je 16Gb rama dovoljno s bilo kojim procom.
Hm. O tome sam razmišljao. Samo na prilično glup način.

Računao sam ovdje i ispada mi (CPU OC@5GH što nije realno za srednju klasu zračnog hladnjaka, @100% opterećenja CPU i cijeli sustav sa 100% loada što je opet overkill) 478W preporučeno napajanje.

Napajanje koje sam mislio kupiti je ovo. Ima i aktivni PFC.

Mislio sam da je tu razlika samo u efikasnosti i koliko daju po pojedinom railu. Izgleda dobro dok ne pogledaš stanje na +12V railu - ima 4x18A. Dakle, sranje pošto samo GTX-650 traži 20A. A i FX-8350 pije 208W a to je 17,3A samo za proc.

Inače pored mene je Seasonicu SS-380HB, riknulo nakon 4,5-5 godina a vrtio je stari AMD Athlon64 2800+ (stvarnih 1.8 GHz) sa PASIVNIM Radeonom 9550. Opet, radio je 24/7 (HTPC).

Kako nemam baš neki budžet, imaš li preporučiti neko napajanje da je nešto blizu 30A (ili bar 25) po +12railu

Što se tiče RAM-a, tu definitivno idem na 32 jer kod Premiera i AE-a vrijedi formula koju sam napisao min. 2GB/jezgri + min. 2GB za OS i progs.
To je 18GB a vjeruje Premiere i AE itekako znaju što će sa RAM-om. Ako ništa, napravim RAM disk pa kraće stvari renderiram u RAM.

Gledam na sajtovima gdje Ameri pričaju o tome... ...čovjeku dođe da zaplače.
Ozbiljnija škvadra radi na dual xeonima sa po 8 jezgara i "RAM-a koliko stane na ploču" a moj trenutni komp u premieru nije u stanju (bez prerenderiranja timelina) privjuvat 1920i klip flipan unazad.
:-)
Binaroid je offline   Reply With Quote