View Single Post
Staro 30.01.2013., 11:44   #260
Mad_Duke
Guest

Intel već ima OK odgovor, a u skoroj budućnosti će to postati još više očito. "ARM" je jednostavno držao nisku potrošnju i povećavao kroz godine perfomanse dok je Intel smanjivao potrošnju. A to da Intel i MS nemaju odgovor je komedija. Čim Intel dohvati kroz godinu, dvije maks sweet spot jaako dobrih perfomansi ARM se može pokriti ušima jer pokraj x86 za koji ima cijela ergela aplikacija od stoljeća sedmog nema baš neke šanse.

AMD-u želim da sredi konačno što prije CPU perfomanse. GPU dio im je stvarno hvalevrijedan u "APU-ima". Mislim da bi mogao biti game changer u laptopima veličine ultrabookova. Samo da ga proizvodni proces isto prestane haltati (uz arhitekturu).

Frend si baš uzeo laptop sa 3612QM. Mislim da trenutak kada ultrabook form factor dostigne perfomanse tok mobilca sa potrošnjom današnjih i3, i5 i i7 dual core mobilnih procova da bu to bilo to. Još kad bi AMD uskočio u tu priču sa nekim OK četverojezgrenim procom uparenim sa dobrom integriranom grafuljom ja bi bio najsretniji čovjek.

Šteta samo kaj su "nestali" (za mobilce ih nikad nije bilo sa razlogom) trojezgreni kaj bi bio dobar "kompromis".
  Reply With Quote