Pozdrav svima!
Vjerojatno ste milju puta odgovarali na pitanja kako i čime spasiti podatke (naravno u slučajima kada je to moguće), ali molio bih vas još jednom
Dakle, mislim da sam vec pisao kako sam imao (i imam) problema sa svojim HDD-om, te malo malo "rikne"... Zadnji slučaj je bio da mi nije htio podici windowse gore, a kada sam ubacio od kolege HDD, inst windoze i ubacio svoj da "spasim što se spasit da", javljao mi je X na Y broj bad clustera i sl. stvari...
Zanimljiva je stvar (offtopic) od kako sam se gore preselio u garažu u jednu sobu (da se odvojim od svojih malo, mira i tišine), prosječno jednom mjesečno mi "rikne" HDD, dok dolje gdje je instalalacija (električna

) normalna nikada nije bilo nekih problema. Gore sada ima više prašine i ono neuradnije je puno jer mi nema tko vikat da pospremam i obrišem prašinu, ali opet ne vjerujem da je to zbog toga

...
No da se vratim na temu, sada sam ubacio od kolege HDD na kojim su fresh windowsi i ubacio svoj HDD kako ne bi spasio svoje podatke sto ih nemam na backupovima, kad ono disk sa podacima (osobnim - pjesme, mailovi, razni dokumenti i radovi) mi javlja da je unformatted i pita me da li želim formatirati, a ovaj gdje su mi bili windowsi, praktički u Documents & settings folderu ima samo cca 250MB, a znam da mi je na Desktopu i u My Documents ostalo brdo raznih podataka koje sam skidao u zadnjic cca tjedan-dva. Al' ajde još se nekako i mogu pomiriti sa ovime sto je ostalo na Desktopu da mi toga nema, ali ovo gdje su mi mailovi... To mi treba
Isto tako, konačno sam skupio pare za novi HDD pa mislim da nece biti nekih velikih problema ili?
I da, od sada kda uzmem novi HDD, pravim jednom tjedno backup! i to 100%, negdje si to moram zapisat da ne zaboravim
Dakle moje pitanje bi iblo, mogu li kako i čime spasiti podatke koji su bili na particiji za koju mi javlja da nije formatirana i pita me da li ju želim sada formatirati? Neki proggy koji vraća "izgubljeno" ili?
tnx svima unaprijed!